5 redenen waarom je geen pre-workout moet kopen

Scoopie erbij? Nee, weg met die pre-workout meuk! Sommige jonge sporters starten iedere gymsessie met een schepje pre-workout. Zonde van je geld en soms ook gevaarlijk voor je gezondheid. Professionele lifters en bodybuilders hebben dit helemaal niet nodig. En als amateur dus ook niet! Hieronder geef ik de 5 belangrijkste redenen waarom je beter af bent zonder pre-workouts.

1. Je wordt geen top atleet van een pre-workout

Voor een goede sportprestatie heb je geen pre-w0rkout nodig. De basis leg je niet met supplementen, maar met jarenlang goed trainen, gezond en eiwitrijk eten en goed slapen. Supplementen maken minder dan één procent verschil. Start eerst met de basis: de andere 99%.

Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dit en laat gemixte resultaten zien van het effect van pre-workout. De meeste onderzoeken laten geen effect zien ten opzichte van cafeïne of een placebo [2][3][4][5][10]. Er is zelfs een onderzoek waarbij cafeïne los beter werkt dan een pre-workout [6]. Echter, zijn er wel een aantal onderzoeken die wel een effect laten zien, maar dit gaat dan wel om een klein krachtsverschil [7][8][9].

Onze conclusie: steek je geld niet in een pre-workouts, maar in een goed boek over krachttraining.

Lees verder op www.fit.nl

Geplaatst op 25 september 2024 door fitnl