
Aubergine is niet mijn vriend! Ik vind aubergine er wel mooi en leuk uit zien, sterker nog ik zou ze in mijn tuin planten zodat ik ze vanaf mijn tuinbank kan zien hangen en dan verder niks. Niet opeten want het smaakt naar mijn mening naar niks en als het al smaakt dan smaakt het bitter. Mijn ziel is al bitter genoeg. Toch claimen mijn eigen foodies (Check DIT aubergine recept met yoghurt) hoe geweldig lekker aubergine wel niet is. Moet ik dan toch maar proberen om er iets van te maken? Tenslotte heb ik laatst zelfs aubergine cadeau gekregen in mijn maandelijkse groentebox. Eet aubergine nooit rauw. De stof solanine kan maag- en darmklachten veroorzaken. Solanine is zeer hittebestendig. Door verhitten wordt het solaninegehalte echter wel lager en het risico van maag- en darmklachten is dan erg klein. Invriezen kan alleen in bewerkte vorm. Anyway toch zijn er 5 redenen waarom je aubergine moet eten.
Reden 1
Aubergine zit vol met vezels en die wil je eten. 100 gram aubergine is goed voor 14% van de dagelijkse hoeveelheid vezels die je lichaam nodig heeft. Vezels zijn weer goed voor de stoelgang en op deze manier poep je jezelf ook gezond.
Lees verder op www.modelworkout.com
Geplaatst op 11 juni 2016 door modelworkout