Klein maar krachtig: de blauwe bes, oftewel bosbes. Deze kleine bessen worden beschouwd als super food die zeker niet in jouw koelkast mogen ontbreken. Ze zijn rijk aan antioxidanten en met een grote hoeveelheid aan vitamine A, B, C, kalium en calcium hebben ze een gezonde werking op je lichaam. Antioxidanten beschermen tevens tegen verschillende ziektes, zoals kanker. Grazia zet vijf redenen om meer blauwe bessen te eten op een rij.
1. Ze bevatten weinig calorieën
Een schaaltje bosbessen bevat slechts 80 calorieën.
2. Goed voor je hersenen
Een Amerikaans onderzoek wijst uit dat bosbessen goed zijn voor je hersenen. Tijdens het onderzoek werden er ratten gebruikt die de bessen als aanvulling op hun voeding kregen. Zij presteerden aantoonbaar beter dan de anderen op verschillende testen en maakten zichtbare vooruitgangen in hun coördinatie. Deze ratten bleken zelfs nieuwe hersencellen te ontwikkelen. Daarnaast bevatten de bessen een stof genaamd 'flavonoïden', hierdoor worden de bloedvaten geopend. Zo ontstaat een er verhoogde doorbloeding, maar wordt je bloeddruk tegelijkertijd verlaagd.
lees verder:
Geplaatst op 28 juni 2018 door happyinshape