Ultiem Italiaans, mega smaakvol en je kunt er álle kanten mee op: limoncello. Misschien denk jij daarbij alleen maar aan een warme zomeravond met een koud glas van dit vloeibare goud, maar trust me: er is nog zoveel meer dat je kan doen met limoncello! Deze citroenlikeur is niet alleen fris en zuur, maar ook lekker volzoet. Dat maakt ‘m perfect om te verwerken in desserts. Maar ook in fancy cocktails, dressings en warme gerechten kan limoncello een fantastisch ingrediënt zijn. Ik deel 4 heerlijke recepten met limoncello (die ik speciaal voor Eatertainment maakte) met je!
Limoncello is een traditionele Italiaanse likeur gemaakt van, guess what, citroenen. En zoals dat vaker gaat met internationale successen, komen de Italianen er zelf ook niet helemaal uit waar ‘ie nou uitgevonden is. Aan de kust in de omgeving van Sorrento, of toch op het eiland Capri? Nou, lieve mensen, laat ze het daar maar uitvechten: ik ben blij dat limoncello z’n weg naar Nederland heeft gevonden. Ik vind dit zó goddelijk lekker! Mijn liefde voor limoncello is groot.
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 10 mei 2022 door beaufood