4 soorten vakantie waarbij je wél fit blijft!

Betekent vakantie voor jou een paar weken niets anders doen dan overdag op het strand liggen, veel en lekker eten en iedere avond uitgaan? Dan is deze tekst niet voor jou bedoeld. Wil jij echter een heerlijk ontspannen vakantie waarbij je ook nog fit blijft? Overweeg dan eens de volgende opties in Portugal.

1. Wandelvakantie op Madeira

Hou je van wandelen en kan je genieten van de natuur en overweldigende landschappen? Dan is een wandelvakantie op Madeira voor jou een goede keuze. Op Madeira zijn er wandelparcours van in totaal 2.000 kilometer. Ze lopen vrijwel allemaal langs ‘levadas’. Levadas zijn de smalle irrigatiekanalen die je overal op het eiland kan vinden. De routes in het zuiden zijn ook geschikt voor beginners, in het noorden is het bergachtig en kom je tot maximaal 1.861 meter boven de zeespiegel. Maar welke route je ook kiest, de omgeving is prachtig.

2. Fietsvakantie in Portugal

Portugal wordt een steeds populairder bestemming voor de Nederlandse vakantieganger. Dat is niet onlogisch, omdat Portugal alles te bieden heeft dat je ook vindt in het buurland Spanje. Maar in Portugal is het allemaal minder druk toeristisch en minder duur. Een fietsvakantie in Portugal is ook een mooie optie om fit te blijven op vakantie. Voor de geroutineerde wielrenners heeft centraal Portugal een aantal uitdagende bergachtige parcours waar je kan genieten van het ontzagwekkende uitzicht. Het zuiden van Portugal is vlakker maar zeer gevarieerd. De dorpjes hier zijn pittoresk en authentiek.

3. Zwemvakantie Zuid-Portugal

Is zon, zee en strand echt helemaal je ding en wil je toch fit blijven op vakantie dan is er de eenvoudige optie om regelmatig te gaan zwemmen. Zwemmen is een van de meest aangename manieren om fit te blijven op vakantie en ook al je spieren regelmatig te trainen zonder veel risico te lopen op blessures. Het is jouw keuze of je liever een zwembad kiest bij het hotel voor je zwemsessies of de zee je meer aantrekt. In Zuid-Portugal kan je op de meeste plaatsen in de zomer ook zonder problemen in zee zwemmen. Zorg echter altijd dat je goed bent geïnformeerd over de plaatselijke omstandigheden en neem geen onnodige risico’s tijdens het zwemmen.

4. Een luxe vakantie in een hotel met fitness-ruimte

Wil je ook tijdens je vakantie gewoon je dagelijkse work-outs blijven doen? Dat is uiteraard de beste manier om geen achterstand op te lopen in je trainingsschema. Het is misschien mogelijk om op de plaats van bestemming een sportschool te vinden die aan jouw wensen voldoet. Maar voor de relatief beperkte tijd die je in het buitenland doorbrengt, is dat niet altijd een goede optie. Steeds meer hotels, ook in Portugal, passen zich aan de fitnessbehoefte van de toeristen uit West-Europa aan. Informeer vooraf welke uitrusting de fitnessruimte van een hotel heeft en hoe het zit met openingstijden en eventuele extra kosten. Op die manier weet je precies waar je op kan rekenen.

Veel plezier en blijf fit, ook op vakantie!