3x risotto; van quinoa, boekweit en rijst!

Risotto, ik ben erg gek op! Een frisse variant in de zomer en in de herfst natuurlijk risotto met paddenstoelen en een beetje kaas. Een pan romige risotto.. echt het ultieme comfort food.

Helaas in risotto niet zo gezond en ik moet eerlijk zeggen dat ik risotto (vooral met veel kaas) vaak te machtig vind. Hoe lekker en romig het ook is, het valt altijd toch een beetje als een steen op je maag. Vooral omdat je er eigenlijk altijd een paar happen teveel van eet (het is ook zo romig!).

Officieel maak je risotto natuurlijk met ‘risotto rijst’. Een heerlijke, smeuïge, plakkerige rijstkorrel. En met een kleine portie rijst, veel verse groentes en geen (of een beetje) kaas, is je risotto al een stuk gezonder.

Maar wil je je risotto toch liever wat lichter en gezonder, bijvoorbeeld in de lente of de zomer, dan zijn er ook andere heerlijke variaties! Wat dacht je van risotto van boekweitkorrels of zelfs van quinoa?

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl

Geplaatst op 05 juni 2017 door feelgoodbyfood