
Eten vind ik een sociaal ding. Natuurlijk, we eten ook omdat het ‘moet’, maar naar mijn idee kan je er het beste maar meteen een feestje van maken. Omdat mijn vriendinnen en ik allemaal overal en nergens zijn door werk, reizen etc. lukt het niet altijd elkaar vaak te zien – en data terwijl we allemaal in dezelfde stad wonen. Daar hebben we een perfecte oplossing op gevonden: we spreken op een ‘gewone’ doordeweekse avond af om lekker samen te eten. Want “eten moeten we toch”, en het is wel zo gezellig samen.
De ene keer maken wat soep en salade, of een goede pasta, maar altijd gaan daar wat hapjes aan vooraf. Brood met lekkere dipjes zijn favoriet, en dan vooral zelfgemaakte dipjes, het liefst op basis van olie. Gewoon wat brood in de olijfolie en vervolgens zeezout dippen is al heerlijk, maar om wat meer variatie tijdens onze avonden te brengen, ging ik op zoek naar wat lekkere inspiratie.
Olijfolie en zeezout zijn de basis, maar ik voeg er wat kruiden, knoflook etc. aan toe zodat je makkelijk en snel toch hele lekkere dipjes op tafel hebt staan. Kies trouwens altijd voor een goede, extra vergine olijfolie. Dat verschil proef je echt! Als zout gebruik ik het extra grove zeezout van Jozo (heb je de nieuwe verpakkingen al gezien trouwens? Zijn erg mooi). Dit zout heeft een wat zachtere smaak dan bijvoorbeeld keukenzout, en het zorgt ook nog eens voor een lekkere bite. Je hoeft trouwens niet bang te zijn om zout te gebruiken: wanneer je het zelf toevoegt is het perfect te doseren en krijg je nooit meer binnen dan je nodig hebt.
Lees verder op www.goodfoodlove.com
Geplaatst op 04 oktober 2017 door goodfoodlove