
Samenwerking. Vandaag wil ik het met jullie hebben over specerijen. Wat mij betreft zijn kruiden en specerijen een ondergeschoven kindje in de Nederlandse keuken. Terwijl deze ingrediƫnten juist het verschil kunnen maken in een recept. Dit laat ik ook zien bij deze 3 vegetarische balletjes recepten. De basis voor de receptuur is hetzelfde, maar door gebruik van andere kruiden en specerijen geef je er een twist aan. Hierdoor kun je de zelfgemaakte balletjes voor diverse gerechten gebruiken.
Tijdens de Week Zonder Vlees heb ik gemerkt dat mensen zoeken naar alternatieven voor vlees of vis. Wist je dat je heel eenvoudig zelf vegetarische balletjes kunt maken? Peulvruchten zijn hiervoor de ideale basis. Het fijne aan deze receptuur is dat je alle ingrediƫnten op voorraad kunt houden. Het enige dat je nodig hebt zijn linzen (uit blik of pot), ui, knoflook en havermout, vervolgens maken de specerijen het verschil.
In mijn recepten maak ik graag gebruik van verschillende kruiden en specerijen. Dit is juist de basis om te koken zonder pakjes en zakjes. De smaak van kant en klare varianten zijn vaak te zout en er is weinig onderscheid in de verschillende smaken.
Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl
Geplaatst op 18 maart 2018 door linda