3 Redenen waarom je geen gewicht verliest als je toch een gezonde levensstijl hebt

Dat afvallen niet zo makkelijk of eenvoudig gaat dat zijn velen met mij eens. Maar waar kan het aan liggen als je toch gezond eet en voldoende beweegt en je verliest hierbij geen gewicht maar wilt dit wel graag. Je hoort vaak van die opmerkingen als “ieder pondje gaat door het mondje” of “kom van die bank af”. Uit eigen ervaring weet ik dat ik zelfs weinig afviel toen ik 4 dagen per week intensief sportte en gezond at. Ik kreeg het gewoon niet voor elkaar en begon mijzelf af te vragen of ik hierin de enige was. Het leek ook wel hoe meer ik ermee bezig was hoe slechter het ging. Nu ik eindelijk de sleutel heb gevonden ga ik langzaam naar benden met mijn gewicht en is het ook geen noodzaak meer om dit te versnellen. Ik deel 3 redenen waarom dit bij sommige vrouwen zo moeizaam gaat en hoe ze dit eventueel kunnen aanpakken, lees je mee?

Laten we voorop stellen dat iedereen anders is en dat zelfbeeld en zelfvertrouwen los staat van gewicht. Ondanks dat ik nog wel wat gewicht wil verliezen vind ik mijzelf en mijn lichaam mooi en heb ik een goed zelfbeeld. Natuurlijk ben ik net als andere vrouwen ook weleens onzeker, maar dat is normaal en dat heeft iedereen weleens. Mocht je dus willen werken aan een beter zelfbeeld, een gezonde relatie met je lichaam of meer zelfvertrouwen dan is het belangrijk om daar eerst aan te werken voordat je je bezig houd met je gewicht en je relatie met eten.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl

Geplaatst op 03 juli 2022 door boostyourhealth