3 Handige tips om een voedselvergiftiging te voorkomen

Het is één van mijn ergste nachtmerries, het hebben van een voedselvergiftiging. Ik maak mijn keuken dan ook grondig schoon en let op kruisbesmettingen en was mijn handen soms wel 10x per dag. Ja, ik doe veel om het te voorkomen, ook omdat ik weet dat ik niet zulke sterke darmen hebt en ik voel het dan ook meteen als iets niet goed in mijn maag beland en er liever uit wilt. Door de warme temperaturen (die er weer aankomen) en de slechte hygiëne in eetgelegenheden, maar ook bij sommige thuis is het belangrijk om te letten op bepaalde dingen. Wij lichten de 3 belangrijkste tips uit om een voedselvergiftiging te voorkomen uit, lees je mee?

Handen wassen helpt

Om voedselvergiftiging te voorkomen moet je regelmatig goed je handen wassen. Na toiletbezoek ( ja ook na het plassen), maar ook al ga je eten bereiden of na het bereiden van eten. Zelfs als je van vlees naar groenten gaat of andersom is dit heel belangrijk. Was ze goed met een zeep naar keuze en zeep ze eerst in en houd ze daarna onder de kraan. Ook belangrijk is een handdoek of papier om je handen tevens goed te drogen.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl

Geplaatst op 03 mei 2022 door boostyourhealth