Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor jullie! En wat voor eentje.. Kruidig gebakken zalmfilet overgoten door een heerlijke honing-mosterdsaus. De borden werden hier nog net niet afgelikt. Of beter gezegd bord, want ik serveer deze XXL zalmfilet niet op meerdere borden, maar op één groot exemplaar. Hierdoor kan iedereen gezellig zelf van de gebakken zalm plukken. Daarbij het staat ook nog eens prachtig op tafel, zo’n mooi groot bord met daarop gebakken zalm, verse kruiden met daarover een súper smaakvolle en romige saus van honing en mosterd..
Zorg ervoor dat je een zalmfilet met vel scoort voor deze kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus. Je bakt ‘m namelijk het best op de huid. De zalmfilet wrijf je voor het bakken in met een kruidige mix van onder andere gerookt paprikapoeder en knoflook. Hierdoor krijgt de buitenkant van de zalm een heer-lijk kruidig laagje tijdens het bakken.
Oh, en nog even over die honing-mosterdsaus. Die maak je namelijk heel eenvoudig door de ingrediënten voor de saus in een glazen pot met deksel te verzamelen en die vervolgens even flink door elkaar te schudden. Et voilà! Één heerlijke romige saus met een zoetje it is. Past perfect bij de kruidige zalm. Waarschijnlijk houd je wat saus over, maar dat is alleen maar fijn want hij is ook fantastisch als dip voor bij een kaasplateau. Je kunt hem prima een dag of drie in de koelkast bewaren!
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 09 december 2020 door beaufood