20 x avocado recepten

De avocado.... ik moest er eerst echt niet al te veel van hebben. Bij ons thuis werd vroeger eigenlijk nooit avocado gegeten, en mijn eerste kennismaking met de avocado had ik pas toen ik al lang de deur uit was. Die avocado was echt te rijp, zo zacht en weeïg dat ik er echt niet blij van werd... Zoals je weet, eet ik alleen waar ik blij van word, en dus had ik de avocado uit mijn menu verbannen. Tot een paar jaar geleden mijn goede vriendin kwam lunchen en broodjes met kipfilet en avocado had meegenomen. Sindsdien ben ik hooked en verwerk ik de avocado waar ik maar kan. Ik zet daarom vandaag maar liefst 20 van mijn favoriete avocado recepten op een rijtje, laat je inspireren!

Nou moet ik wel zeggen dat ik geluk heb dat ik een goede supermarkt heb, waar ze altijd eetrijpe avocado’s verkopen. Ze zijn nooit te hard, soms wel te zacht (maar dan laat ik ze liggen), en altijd direct klaar om te gebruiken. Ken je trouwens het trucje om te checken of een avocado al eetrijp is? Niet verder vertellen hoor, maar als je het pitje uit de avocado pulkt, en dat wat je eronder ziet prachtig lichtgroen is, dan is de avocado direct te eten. Haal je het pitje weg en is het stukje eronder al bruin, dan laat je de vrucht beter liggen... En natuurlijk moet je ook altijd even in een avocado knijpen, zo voel je of ie niet te zacht of nog keihard is.

Lees verder op www.mindyourfeed.nl

Geplaatst op 19 augustus 2016 door mindyourfeed