2-Ingrediënten Paleo Pizza

Eindelijk, een pizzabodem met slechts 2 ingrediënten die nog écht lekker is ook en bovendien heel gezond. Wat die ingrediënten dan zijn? Bakbanaan en kokosolie! Meer niet. Maar toch is dit een van de lekkerste Paleo pizzabodems die ik ooit heb gegeten.

De credits voor dit recept? Die zijn helemaal voor Marjolijn van Oerspronkelijk. Zij bedacht deze heerlijke pizzabodem namelijk en plaatste het op haar blog; dat móest ik gewoon proberen.

Een ander bijkomend voordeel is dat deze bodem volledig geschikt is voor degenen die -net als ik- het Paleo auto-immuun protocol volgen.

Een dag nadat Marjolijn het recept plaatste, zocht ik de lokale Aziatische supermarkt op om groene bakbananen in huis te halen. Hoewel het recept om slechts 2 groene bakbananen vraagt, kocht ik er meteen 4. Ik had bij voorbaat al zo’n vermoeden dat ik dit vaker zou gaan maken…
Een succes was het zeker: ik belegde mijn pizza met geroosterde pompoen, gebakken ui, gehakt en verse ananas, en bestrooide het geheel met oregano en knoflookpoeder. Heerlijk! De bodem vind ik zelfs zo lekker dat ik deze ook gewoon zo op zou willen eten, wat mij betreft heeft het niet eens beleg nodig.

Ingrediënten

  • 2 groene bakbananen
  • 2 flinke eetlepels kokosolie

Optioneel:

  • snufje zout
  • ½ theelepel knoflookgranulaat (of poeder)
  • ½ theelepel Italiaanse kruiden

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 06 juli 2017 door eetpaleo