1. Tomaten
Er zijn mensen die zweren bij tomaten in hun koelkast en mensen die ze het liefst in de voorraadkast houden. De laatste groep heeft in dit geval gelijk: in de koelkast verliezen tomaten veel sneller hun smaak. Ze worden ook niet rijper, terwijl dat juist is waar ze hun smaak vandaan halen. De koelkast zorgt bovendien voor een andere textuur van de vruchten. Beter in je fruitschaal dus.
2. Salade met dressing
Huh, maar sla moet toch júist gekoeld bewaard worden? Nope, niet altijd. Sterker nog, een op smaak gemaakte salade verliest zelfs sneller zijn versheid (en gaat in plaats daarvan vreemd ruiken) als ie in de koelkast wordt bewaard. Let er wel op dat de dressing op basis van olie of azijn moet zijn.
3. Meloenen, kiwi’s, abrikozen, mango, pruimen en perziken
Ben jij ook weleens heel lang bezig geweest met een poging om een hele grote meloen in een heel klein groentelaatje te proppen? Ik wel, maar hele meloenen hoeven eigenlijk niet in de koelkast. Sterker nog, het niveau van antioxidanten blijft hoger als je ze buiten de koelkast laat. Maar let wel: als je ze eenmaal aangesneden hebt, moeten meloenen wel gekoeld bewaard worden (met plastic eroverheen). Datzelfde geldt voor veel ander fruit.
Lees verder op www.BedRock.nl
Geplaatst op 26 oktober 2017 door BedRock