Koud hè? Komt dat even goed uit, het is nu perfect soepweer. Nee, nou eens niet die eeuwige erwtensoep, er zijn veel meer dingen waar je soep van kunt koken. Sterker nog, dat is bij ons thuis maar al te vaak het motto. Geen idee wat je ergens mee moet? Soep van koken. Echt, er gaat een wereld voor je open. Ik heb speciaal mijn 10 lievelingswintersoepen (in willekeurige volgorde) voor je op een rij gezet. Zelfgemaakt is echt zoveel lekkerder dan welk blik of pakje dan ook. En nu maar hopen dat die winter nog even duurt.
Knolrapensoep met roquefortcrouton (vega)
Knolrapen zijn die wit-paarse knollen bij de groenteboer, ook wel meiknollen genoemd. In Frankrijk heten ze ‘navets’ en vind je vooral lekkere kleintjes, hier geldt kennelijk vaker ‘hoe groter hoe beter’. Die zijn ideaal voor in de soep. Met bovenop een knapperige crouton van roquefort of andere blauwe kaas. Omdat je het waard bent.
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 10 maart 2021 door KokenmetKarin