
Zelfs wanneer je coeliakie (intolerantie voor gluten) of overgevoelig bent voor gluten kun je gewoon blijven genieten van heerlijke tussendoortjes zoals brownies, koekjes of muffins. Lekkere tussendoortjes bakken kan namelijk prima zonder gluten. Hoe? Zorg dat je een meelsoorten gebruikt die geen gluten bevatten zoals boekweitmeel, amandelmeel, rijstmeel, kikkererwtenmeel, maismeel, quinoameel of kokosmeel.
Bakken met glutenvrije meelsoorten is wel iets lastiger. Het combineren en de hoeveelheid van verschillende glutenvrije meelsoorten is belangrijker dan wanneer je bijvoorbeeld één soort meel met gluten gebruikt als speltmeel. Daarnaast is het zo dat baksels met glutenvrij meel helaas snel te droog worden. Door ingrediënten toe te voegen die je baksels wat smeuiger maken zoals zoete aardappel, avocado of banaan kun je dit voorkomen. En deze ingrediënten zijn ook nog eens verassend lekker!
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 13 september 2016 door feelgoodbyfood