Met haver kun je echt de lekkerste baksels maken. Denk aan koekjes, muffins, cake en zelfs taart! Verder gebruik ik vaak fruit, noten en volkoren spelt meel of amandelmeel. Omdat deze ingrediënten allemaal voedzaam en natuurlijk zijn, kun je er vaak ook nog mee ontbijten.
Gezond ontbijten met haver? Bekijk dan snel deze heerlijke ontbijtrechten met havermout!
Haver zit vol vezels en eiwitten. Deze zorgen ervoor dat je ontbijt of baksel voedzaam is en verzadigend werkt. Daarnaast is haver rijk aan vitamine B1, magnesium en fosfor. Deze zorgen voor energie. Perfect voor een tussendoortje.
Maar deze graan heeft nog meer gezondheidsvoordelen. Het is goed voor het cholesterol, zorgt voor een snellere stoelgang, verlaagt de bloeddruk en verhoogt de concentratie. Genoeg redenen om te bakken met havermout of havervlokken!
Een heerlijke smeuïge cake/koek uit de oven met perzik en amandelen. Heerlijk bij de koffie of thee. En zo makkelijk om te maken!
Wanneer je een hap van deze heerlijke chocolademuffins neemt, zul je niet geloven dat er haver in zit! En ze zijn nog glutenvrij ook.
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 24 juli 2019 door feelgoodbyfood