10 Tips om koolhydraatarm eten vol te houden

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een koolhydraatarm voedingspatroon, maar dit kan in het begin best wel lastig zijn als je dit niet gewend bent. Om dit makkelijker en langer vol te houden hebben wij 10 handige tips voor je op een rij gezet, lees je mee?

1. Zorg dat je genoeg gezonde vetten en eiwitten eet

Een van de belangrijkste dingen die helpen om een koolhydraatarm dieet vol te houden, is ervoor te zorgen dat je veel eiwitten en vetten eet. Je lichaam heeft brandstof nodig en als je geen (of minder) koolhydraten eet, gebruikt je lichaam vetten en eiwitten. Eet je ze te weinig, dan zal je snel honger krijgen.

Een andere reden dat het eten van eiwitten en vetten je kan helpen om het vol te houden, is dat deze goed vullen. Ze verteren langzaam, dus blijven ze langer in de maag. Hierdoor krijg je na een eiwitrijke en/of vetrijke maaltijd minder snel honger. Bij veel andere diƫten staat afvallen gelijk aan honger hebben. Dat hoeft bij het koolhydraatarme dieet dus zeker niet zo te zijn. Hierdoor is het juist gemakkelijker om vol te houden.

2. Kijk na wat er in je eten zit

Het beste is het, om verse en onbewerkte voeding te eten. Koop je toch eens producten uit een potje of zakje, controleer dan goed wat erin zit. Let vooral op koolhydraten, suikers, maar ook op suikervervangers (zoals glucosestroop en aspartaam). Als je toch nog verborgen suikers binnenkrijgt, maakt dat het moeilijker om koolhydraatarm eten vol te houden.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl

Geplaatst op 14 november 2022 door boostyourhealth