Koop jij je vlees of voorgemarineerd? Of koop je kant-en-klaar marinades? Wist je dat dit helemaal niet nodig is en dat het echt veel lekkerder is om zelf marinades te maken, die ook nog eens vrij zijn van gekke toevoegingen of verborgen suikers? Met deze 10 marinade recepten zit je altijd goed!
Alle marinades maak je door alle ingrediƫnten in een potje met deksel te doen en deze hard te schudden, of door alle ingrediƫnten in een kommetje met een garde te mengen. Laat het vlees steeds 2-4 uur marineren, vis kan in de helft van de tijd.
Lekker pittig voor bij rood vlees, vis of kip en in het bijzonder gegrild vlees.
(maakt 750ml)
6 teentjes knoflook
1 ui, fijngesneden
Sap van 1 sinaasappel
Sap van 1 limoen
1/2 tl komijn
1 tl oregano
3 el verse koriander, fijngehakt
Evt: 1 tl glutenvrije chilisaus of tabasco
250 ml olijfolie
Zeezout en versgemalen peper, naar smaak
Ideaal voor rundvlees, varken en lam. Bewaar de marinade 1 tot 2 dagen in de koelkast voor gebruik om alle smaken optimaal te ontwikkelen.
(maakt 250ml)
200 ml rode wijn
60 ml olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 1/2 el verse tijm, fijngehakt
Zeezout en versgemalen peper, naar smaak
(maakt 300ml)
125 ml olijfolie
250 ml appelwijnazijn
1 1/2 el kipkruiden (sage, tijm, uipoeder, knoflookpoeder)
1 ei
Zeezout en versgemalen peper, naar smaak
Wrijf je rundvlees of lamsvlees een uur voor het grillen of bbq-en.
(voor 6 porties)
1 el kaneel
1 el zoete paprikapoeder
1 el gedroogde koriander
1 el komijn
Snufje saffraan draadjes
Sap van 1 limoen
Bosje verse koriander, vermalen
Bosje platte peterselie, vermalen
60 ml olijfolie
Zeezout en versgemalen peper, naar smaak
Klik hier voor marinade 5 t/m 10.
Geplaatst op 07 april 2017 door lovefitfood