Fitgirl.nl

Voeding: het totaalplaatje
Je herkent het vast: je hebt chips gegeten en krijgt meteen spijt. Te veel zout, te veel vet. Kortom: ongezond. Wat je waarschijnlijk ook herkent: je neemt een schaal kwark met vers fruit en lijnzaad, en voelt je fit en gezond. Natuurlijk is voeding van invloed op je lichaam en mindset, maar een handje Croky zit niet meteen op je heupen en van een gezond ontbijt word je niet plots een powervrouw. Bij gezonde voeding gaat het om het totaalplaatje. Om het geheel van wat je eet en drinkt.

Gevarieerd eten
Geen enkel voedingsmiddel bevat alle voedingsstoffen die je nodig hebt. Daarom is het belangrijk gevarieerd te eten. Een gezond voedingspatroon bevat de juiste hoeveelheden koolhydraten, eiwitten en vetten. En als je gezond eet, krijg je ook het merendeel van alle essentiële vitamines, mineralen en spoorelementen binnen. Je lichaam is een slimme machine die de stoffen die nodig zijn om goed te functioneren feilloos uit je voeding haalt. Kom je bepaalde nutriënten te kort, dan kun je dat compenseren met de hoogwaardige supplementen van Plantina, die je in de webshop van FitGirl kunt bestellen.

Positieve invloed
Voor vrouwen die aan krachttraining doen en het optimale uit hun lichaam willen halen, is gezonde voeding zeker van belang. Welke voedingsmiddelen en hoeveel calorieën je neemt, moet passen bij je doel. Wil je afvallen, dan is je voedingspatroon logischerwijs anders dan wanneer je spiermassa wilt opbouwen. Eet je uitgekiend en gebalanceerd, dan is dat van positieve invloed op je prestaties en mindset. Gevarieerde sport voeding komt ook je spieropbouw en je herstel na de krachttraining ten goede.

Meer weten?
Wil je meer weten over voeding bij krachttraining en herstel? Lees dan de artikelen in het kenniscentrum van FitGirl. Hier vind je verhalen en tips van experts, zoals voedingsdeskundigen en (personal) trainers.