Fitgirl.nl

Dagje Zwolle? 5 tips voor shoppen, lunch en diner

Ga je binnenkort naar Zwolle en wil je lekker winkelen, gezond lunchen en smaakvol dineren? FitGirl keek er een weekendje rond en zette 5 hotspots voor je op een rij.

Loft

Houd je van lichte kleuren, natuurlijke materialen en de heldere lijnen van het Nederlandse en Scandinavische design? Dan moet je zeker naar Loft aan de Diezerstraat. Je vindt in deze mooie lifestylewinkel niet alleen woonaccessoires, maar ook boeken, casual kleding, sieraden en stoere tassen.

Villa Suikerberg

Zin in een lekkere, gezonde lunch? Villa Suikerberg aan de Potgietersingel zit in een prachtig gerenoveerd historisch pand en heeft zomers een heerlijk terras. Een goede plek om te relaxen en je trek te stillen. Aanrader: de uitgebreide high tea met huisgemaakte quiche, kleine sandwiches en zoete hapjes als brownies en scones.

Salute

Warm weer en zin in iets verfrissends? Haal een huisgemaakt Italiaans schepijsje bij Salute aan de Diezerstraat. Superlekker: het ananas- en butterscotchijs. Ook heerlijk: de smaken meloen, oma’s appeltaart en kwark-bosbes. Tip: wandel met je hoorntje naar de gracht en ga lekker in het gras zitten om van je ijsje te genieten.

shop

Kunst en Klieder

Een winkel waar je vrolijk van wordt: Kunst en Klieder, net onder de Sassenpoort. Het is dé plek om een mooi cadeau te kopen, voor een ander of voor jezelf. Mooie keukenspullen bijvoorbeeld, bonte kussens, kleurrijk serviesgoed, Marokkaanse lampen, Mexicaanse armbandjes en talloze andere hebbedingen. Je kunt hier onmogelijk de deur uitgaan zonder iets te kopen.

Ingeburgerd

Wil je ’s avonds lekker en verantwoord eten, met een goed glas wijn in een no-nonsense sfeer? Dan is Ingeburgerd waar je moet zijn. De naam zegt het al: je bestelt hier heerlijke burgers. Geen vette hap, maar bereid met verse, pure ingrediënten. Eet je geen vlees? Er zijn ook smaakvolle vega- en visgerechten. Tip voor erbij: de krokante onionrings.

Bron foto: nlstreets.nl
  • H@nn@h

    Je kan in de zomer ook heerlijke pastrami broodjes eten bij de Talamini. Loop naar binnen of ga aan het terras zitten. Je kan er ook ijs halen maar het ijs bij de Salute is lekkerder en veel meer keuze!.
    Schrik bij de Salute niet van de rij. Het loopt snel door en het is het wachten waard. Je kan er alleen NIET pinnen!