Fitgirl.nl

Marathon van Barcelona 2017

In deze serie beschrijf Sam van der Laan hoe ze de voorbereiding op de Marathon van Barcelona 2017 beleeft.

Ready or not

Vliegtickets? Check! Hotel? Check! On track met de training? Fail! Nog zo’n 2.5 maand te gaan en ik ben laatste wat ik mezelf kan noemen is klaar voor de Marathon. Net als de vorige keer negeer ik alle experts, wiki-hard-loop-genies en voorgeschreven loopwetten. En ondanks dat ik de vorige marathon in mijn gewenste tempo heb overleefd, was ik van plan het toch echt serieus aan te pakken..

FitBit

Werk aan de winkel! Een killerbody komt niet aangewaaid, noch marathon benen! Hoe krijg ik mijn serieuze hardloop workouts on track zonder mijn sociale wijn avondjes te moeten missen? Mijn vriendinnen, die ondanks hun bewondering mij voor gek verklaren, steunen mij in vorm van een cadeau. De Roze FitBit! In het kader van ‘ girly & Fashionable met een sporty edge’  karaktiseren ze mij graag met een horloge om mijn hartslag te meten onder de trainingen. ‘ Je ging het serieus aanpakken toch? Succes!’. Alright, mijn roze FitBit gaat mij hier dus doorheen slepen, toch?

Met bloed, zweet en tranen sleep ik mijzelf uit bed. Meneer wist mij ook niet te motiveren want die had net zo min zin om de ouderwetse verzuring weer de opperhand te geven. En mijn FitBit? Die laat ik liever verstoffen. Nee, ik rende liever een interval naar de gym om mij daar in het krachthok te begeven.

Zurich Marato Barcelona

De Marathon In Barcelona kent de 39e editie. Ook wel bekend als Catalunya Marathon veranderde in 2005 van naam.  Emily Samoei, de recordhoudster bij de vrouwen met 2.26.53 ga ik natuurlijk nooit verslaan, maar een voorbeeld is ze zeker! Een vrij vlakke run volgens de bronnen, ook al zijn er wel wat hoogte verschillen te vinden. Vooral de laatste kilometers van de run zijn heuvelachtig. Natuurlijk, alsof je dan nog niet genoeg verlangen heb aan lekkere Spaanse tapas op het terras in plaats van kruipend een bergje beklimmen. Misschien was Berlijn een betere keuze geweest, vlakker. Maar dit is wel uitdagender!

De eerste trainingsrun…

Ik zie de loop al in mijn gedachten terwijl Runkeeper door mijn oor fluistert: ‘ 1 hour, 25 minutes’. Heh, nu al? Ik kijk naar links en vraag: ‘ Al Moe?’  Nee hoor, het gaat ons bizar makkelijk af. Ik check onze snelheid, we lopen heel constant en onze pace is verrassend hoog. En mijn hartslag? Constant in de cardio zone. Ondanks dat onze trainingen de benodigde discipline vereist, zijn we natuurlijk van onszelf al enorm fit. Maar nog niet te optimistisch, deze calorieën-killers aan trainingen zullen vanzelf gaan vervelen en vermoeiender gaan worden.
De eerste echte trainingsrun zit erop. Nog 2.5 maand te gaan, willing to join?

Eerder schreef onze Gastblogger John Black over het opbouwen van je hardlooptraining, lees het hier.

Over de Gastauteur

Als media, communicatie en PR manager werkt Sam al jaren in de fashion en lifestyle branch. Ze is een ambitieuze sportster, geeft groepslessen en sinds kort traint ze voor een marathon (na de halve in Sydney te hebben gelopen). Volg haar weg naar de marathon bij FitGirl.