Fitgirl.nl

Leuk winkelen en lekker en gezond eten in Groningen

Ga je binnenkort een dag of weekend naar Groningen? FitGirl kent de stad als haar broekzak en zet 5 hotspots voor je op een rij.

GoudHeerlijk

Zoek je een mooie plek om lekker en gezond te lunchen, dan is GoudHeerlijk in de Nieuwe Ebbingestraat zeker een aanrader. De Australische eigenaar gebruikt zoveel mogelijk verse, biologische en lokaal verbouwde producten. En dat proef je! Bestel bijvoorbeeld de quinoa-salade of kies voor biologisch brood dat je zelf kunt beleggen met verschillende verse hapjes van de toonbank. Je kunt hier ook kookboeken, tableware en zelfgemaakte chutney’s kopen.

KokoToko

In de Oosterstraat zit feel good-store Koko Toko. Hier vind je hippe, duurzaam geproduceerde kleding; originele en mooi vormgegeven boeken; heerlijke organic chocolade en thee, door jonge ontwerpers gemaakte sieraden en nog veel meer spullen waar je blij van wordt. Tip: ze hebben ook mason jars, leuk en handig voor je smoothies!

Flinders

’s Avonds lekker eten op een mooie locatie? Ga dan naar Flinders aan de vijver met fonteinen in het Noorderplantsoen. Op het menu vind je lekkere borrelhapjes (probeer vooral de geitenkaaskroketjes en bruschetta’s), vaste gerechten als de suferfoodsalade en klassieke fish & chips, maar ook wisselende gerechten die worden afgestemd op het seizoen en regionale aanbod.

violeta

Waar

Een goed cadeau met een goed verhaal, dat is het idee achter WAAR, een bijzondere winkel aan de Vismarkt. Alles wat hier wordt verkocht is duurzaam: eco, fairtrade, gerecycled of gemaakt in sociale werkplaatsen. Tip: kijk zeker naar de vrolijke, herbruikbare lunchbags en de hervulbare waterflessen in verschillende soorten, maten en kleuren. En niet te vergeten: ze hebben alle smaken Tony Chocolonely.

Le Souk

In de Folkingestraat zit Le Souk, een authentieke Noord-Afrikaanse winkel, waar je ook lekkernijen uit het Midden-Oosten vindt. Haal hier verse olijven, dolma’s, gevulde artisjokharten en zelfgemaakte couscoussalade. Voor zoetekauwen zijn er ook baklava en andere Arabische gebakjes. Heerlijk!