Fitgirl.nl

Dagje Amsterdam? Bezoek deze 5 hotspots!

Ga je binnenkort naar Amsterdam en zoek je goede tips op het gebied van shoppen, lunch en diner? FitGirl zet 5 hotspots voor je op een rij. Van duurzame kleding tot de smaakvolle, lichte Scandinavische keuken.

Nukuhiva

Floortje Dessing doet meer dan reizen. In de Haarlemmerstraat opende ze een mooie winkel met fairtrade kleding die niet alleen eerlijk werd gemaakt, maar ook fashionable is. Je vindt hier onder andere prachtige shirts van Alchemist, jeans van Kuyichi en sieraden van A Beautiful Story.

SLA

Lekker en gezond lunchen? Dat doe je bij SLA. Alles is hier vers, smaakvol en boordevol waardvolle voedingsstoffen. En hadden we al gezegd dat alle salades, soepen, snacks en sapjes er fantastisch uitzien? Aanraders: een zelf samengstelde salade van de saladbar en de raw hot choco met maca. SLA zit op vijf locaties: altijd eentje in de buurt dus.

Lavendula

Ben je op zoek naar biologische verzorgingsproducten en groene cosmetica? Dan moet je absoluut naar Lavendula aan de Westerstraat. Bij deze kleine, maar zeer goed gesorteerde natuurdrogist vindt je alles op het gebied van verantwoorde lichaams- en gezichtsverzorging, make-up en wellness.

carima3

Hutspot

Wil je iets anders dan de eenheidsworst van alle ketenzaken? Dan moet je zeker naar Hutspot. Er zit eentje aan de Van Woustraat en een tweede aan de Rozengracht. Het is een prachtige urban store met originele producten, een goede mix van vintage en ontwerpen van getalenteerde jonge designers, van kleding tot fietsen en van boeken tot woonaccessoires.

W36

Moe en trek? Ga dan relaxen en eten in W36 aan de Warmoesstraat. Dit hippe restaurant is opgezet door dj’s Ryan Marciano en Sunnery James (de echtgenoot van Doutzen Kroes). Op de kaart: bbq-vlees uit het zuiden van de VS en pure Scandinavische gerechten. Na het diner blijf je er lekker lounchen, met cocktails en een ontspannen beat op de achtergrond.