Fitgirl.nl

Big Green Egg Flavour Fair

Wat een lekker ding! We zijn verliefd… We hebben het over de Big Green Egg, een bijzondere barbecue waarmee je zomeravonden in een gezond culinair feestje omtovert. Een mals gegrild biefstukje, de perfect gerookte zalm, heerlijke groentespiesen, krokante broodjes… bij dit mooie groene ei kun je verschillende kooktechnieken gebruiken, met temperaturen van 70 tot 350°C. Tijdens de Big Green Egg Flavour Fair leer hoe je de lekkerste gerechten bereidt. En natuurlijk zijn er veel heerlijke hapjes om te proeven!

Extra lekker!

De Big Green Egg heeft een mooie, doordachte vormgeving. Hij is gemaakt van speciaal dubbelwandig keramiek, waardoor hij zeer goed isoleert en warmte optimaal wordt weerkaatst. In feite is het een oven en barbecue in één. De buitentemperatuur verstoort het bereidingsproces niet, zodat je de temperatuur van je vlees, vis, groente en deegwaren heel precies kunt reguleren en de perfecte garing krijgt, of je nu grilt, bakt, stooft, rookt of kookt. Je kunt trouwens verschillende soorten houtskool gebruiken en er zelfs houtsnippers in verschillende flavours aan toe voegen voor een extra lekkere smaak.

Gezonde gerechten op de Green Egg barbecue

De Big Green Egg is niet goedkoop, maar met deze barbecue kies je zeker voor kwaliteit en eindeloos veel mogelijkheden. Hij is er in verschillende maten (van mini tot XXL) en er zijn diverse accessoires verkrijgbaar, zoals rookhout met pecangeur, verschillende kruidenmixen, rookplankjes, grill- en wokpannen. Door de vele gebruiksopties kun je er ook veel gezonde gerechten op klaarmaken. Even googelen en je vindt zo een hele reeks, want BGE-adepten delen hun enthousiasme en ervaringen graag.

Big Green Egg

Proef en probeer

Benieuwd? Ga dan 21 juni naar de Big Green Egg Flavour Fair op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Chef-koks bereiden hier de lekkerste hapjes, die je natuurlijk allemaal mag proeven. Je kunt er workshops volgen in de categorieën vlees, vis, groenten, deegwaren & patisserie, maar ook lekker loungen op zomerse muziek van dj Gerard Ekdom en luisteren naar de swingende huisband.