Fitgirl.nl

Workout Squad: gezond bewegen en voeding

Deze week in de FitGirl Spotlight: Workout Squad. Workout Squad is een online platform over gezond bewegen, voeding en gezondheid met interessante tips voor de FitGirl volgers.

Hoe het idee ontstond

Workout Squad is opgericht door Kelly en Tom. De één (Kelly) heeft verstand van websites, video en online marketing en de ander (Tom) is een fysiotherapeut met jarenlange ervaring op het gebied van fitness. Een website met duidelijke video’s, in het Nederlands gesproken, die je informatie geeft op het gebied van voeding en beweging; een dergelijk initiatief was er nog niet in Nederland dus Kelly en Tom besloten de stoute schoenen aan te trekken en van start te gaan.

Workout Squad

Na het bedenken van een geschikte naam zijn zij direct begonnen met de invulling van de website. Begonnen met één onderwerp, fitness, en langzaam uitgebreid naar nieuwe onderwerpen zoals CrossFit, voeding en thuis trainen. Daarnaast komt er binnenkort een nieuw onderwerp bij over buiten training (kracht en conditie oefeningen in het park, op het strand etc.). Geen saaie artikelen maar per subonderwerp een duidelijke video. Op deze manier kun je goed zien hoe een bepaalde oefening uitgevoerd moet worden of hoe je een lekker en gezond gerecht in een handomdraai op tafel zet. Heel handig!

Website van het jaar

Dat de website vlot draait en met de dag populairder wordt bewijst hun nominatie voor “Website van het jaar 2014”. Een belangrijke prijs binnen de online wereld die zij natuurlijk persé in de wacht willen slepen om zo verdere groei van de website te stimuleren. Op het moment van schrijven (oktober 2014) is de stemperiode geopend en daarbij kunnen ze jouw stem goed gebruiken! Je stem uitbrengen op Workout Squad is eenvoudig en doe je door te surfen naar www.websitevanhetjaar.nl/workoutsquad/

Gezond bewegen met Workout Squad

Naast de website zijn ze actief op Facebook, Twitter en diverse andere sociale media. Middelpunt daarvan is het populaire YouTube kanaal met inmiddels meer dan 2.000 abonnee’s en bijna 350.000 views. Check alle afleveringen vandaag nog op www.workoutsquad.nl!