Fitgirl.nl

Jip & Jij is ontwikkeld door de Foodsisters

Waarom Jip en Jij? Omdat we naar een productlijn op zoek zijn, die gezond lekker en lang vol te houden is. Zodat mensen niet steeds weer terugvallen op hun oude gewicht.

Foodsisters Janneke & Amande Koeman zijn vijf jaar terug hun eerste onderneming gestart in de dieetbranche. Naast hun eigen praktijken hebben ze het merk Hippro dieetproducten opgericht. Samen schreven ze het boek Ontlijnen, dat mensen helpt de juiste voedingskeuzes te maken. Omdat ze toch merkten dat mensen moeilijk hun gewicht stabiel kunnen houden na een dieet, hebben ze Jip en Jij opgericht.

Hun doel is:

Mensen makkelijk en lekker gewicht laten verliezen en het dieet zo lang vol kunnen houden dat het onderdeel van je leefstijl wordt.

Amande:

“Naast healthy staat smaak bij onze producten hoog in het vaandel. Bij het ontwikkelen van Jips lifestyle hebben we het steeds getest bij onze eigen familie en vrienden. Heel gewone, heel bijzondere mensen. Zij moesten continue testen of de producten lekker waren. Zou je deze leefstijl volhouden? Vind je de gerechten lekker? Zelf houd ik van koken en mijn vriend is een echte lekkerbek. De laatste controle-check is mijn zoontje Hidde. Als hij geen vies gezicht trekt dan weet ik het zeker. We hebben weer een heerlijk product gecreëerd”

jip en jij

Janneke:

“Wij zijn opgevoed met de filosofie: Als je denkt dat je het beter kan, doe het dan. Ik kon het niet aanzien dat de voedingsindustrie maar bleef roepen dat hun producten zo gezond zijn en ondertussen maar goedkope grondstoffen als tarwemeel en suiker blijven gebruiken. Als diëtist bleef ik maar uitleggen waarom bepaalde producten niet gezond zijn terwijl de verpakking met de tekst 0% vet erop anders deed vermoeden. Ik luister naar mijn klanten en vraag waar ze behoefte aan hebben. Door zo met elkaar het heft in eigen hand te nemen worden er fantastische producten gecreëerd. Producten met eerlijke en pure ingrediënten en een uitstekende prijs.”

Altijd vragen ze aan mij: “Janneke van Jip en…” Zo zijn we dus op de naam gekomen van Jip en jij! Jij omdat alles bij het oprichten van deze lijn in het teken van ‘jij’ staat. Wat wil onze klant? Daar hebben we continue naar geluisterd.

jip en jij

We are family

Jip en Jij zou niet bestaan zonder onze familie. Onze oma ‘beppe’ is eigenlijk al de grondlegger van Jip’s lifestyle. Beppe rent de familiedag nog een homerun tijdens een potje slagbal. Ze is sportief, heeft veel humor en houdt van lekker, maar gezond eten. Ze is voor ons een grote inspiratiebron geweest bij de ontwikkeling van deze producten. Onze moeder heeft ons in onze opvoeding ook de Friese nuchterheid van Beppe meegegeven. Altijd vers, gevarieerd én lekker. Soms ging het misschien iets te ver als we met bloemkoolroosjes en paprikareepjes in een boterhamzakje naar school werden gestuurd. Maar hierdoor leerden we wel puur en gezond eten. Ze blinkt uit in lekker, maar eenvoudig koken. Dat hebben wij nu in onze weekmenu’s toegevoegd.

Nieuwsgierig geworden?

Meer over de foodsisters en lekkere recepten vind je op www.foodsisters.nl. Op zoek naar gezonde én lekkere producten? Neem eens een kijkje op www.jipenjij.com.