Fitgirl.nl

Crossfit Flames: CrossFit is voor iedereen

Deze week in de FitGirl Spotlight: Marcha van Glaanen Weijgel. Marcha is altijd werkzaam geweest in de sport- en fitnessindustrie en is momenteel eigenaar van CrossFit Flames in Amsterdam.

CorssFit Flames gaat voor persoonlijke begeleiding

CrossFitFlames is een kleine CrossFit Box waar vooral accent wordt gelegd op persoonlijke begeleiding, doordat er in kleine groepen wordt lesgegeven en er ook mogelijkheid is om 1 op 1 (Personal Training).

Passie voor sport

De passie die Marcha heeft voor sport in het algemeen is duidelijk te zien, maar nu zij sinds januari 2014 ook de leuke, aanstekelijke en verslavende CrossFit WOD’s (Workout Of the Day) heeft ontdekt, wil zij niks anders dan zelf deze sport blijven beoefenen en uiteraard anderen ook het heerlijke gevoel geven wat je krijgt tijdens en vooral direct na een WOD.

Workout Of the Day (WOD)

Niets is zo mooi als een PR ( Persoonlijk Record ) te behalen tijdens een WOD en dit kan op diverse vlakken, want CrossFit bestaat uit constant gevarieerde, functionele bewegingen, uitgevoerd op hoge intensiteit waarbij elementen uit het gewichtheffen, turnen en uit de sporten waarbij het aspect uithoudingsvermogen hoog in het vaandel zit, zoals rennen, roeien, maar ook op hoge snelheid burpees kunnen worden uitgevoerd.

Marcha Crossfit

Marcha: Burpees zijn onvermijdelijk in een CrossFit week en ik ben nog niemand tegen gekomen die zei: ” jaaaaa, we mogen burpees doen….”.

Het op de grond gaan liggen waarbij borst en benen de grond raken voordat men weer met twee voeten tegelijk naar voren en omhoog springt is best pittig, zeker wanneer het veel herhalingen betreft of tussen andere zware oefeningen in moet worden uitgevoerd.

Is CrossFit voor iedereen?

Ja, iedereen kan aan CrossFit doen, want de oefeningen kunnen geschaald, aangepast worden voor ieder niveau, iedere leeftijd en iedere beperking die een persoon kan hebben.

Wat houdt je nu nog tegen dan?

Probeer het een keer en je zult zien dat je het leuk vindt. Kijk of er bij jou in de buurt een CrossFit Box is, middels de zoekoptie op www.crossfit.com of stuur een email naar Marcha om bij Crossfit Flames gratis proeftraining te reserveren. Website: www.crossfitflames.nl