Fitgirl.nl

BasicBlack Vitality Studio

Deze week in de FitGirl Spotlight: John Black, eigenaar van vitaliteitsstudio BasicBlack. Vanuit zijn expertise als vitaliteitscoach en personal trainer zal John regelmatig blogs schrijven over voeding, trainingen en coaching. Even voorstellen dus!

2763_71186373633_3786379_nIn 2011 richtte John Basic Black Vitality Studio op. Inmiddels is zijn studio een bekend begrip in Zwolle en werkt hij met een team van personal trainers, manueel therapeuten en voedingsdeskundigen om mensen fitter, vitaler en gezonder te maken. “Met functionele kracht- en conditietrainingen en voedingsadviezen help ik mensen om hun doelen te halen op het gebied van vitaliteit. Denk aan afvallen, spiermassa opbouwen, fitter worden of een gezondere leefstijl aanmeten. Bewegen kan iedereen, maar goed bewegen is een ander verhaal”, zegt John.

Methodes

Vanuit zijn vitaliteitsstudio biedt John verschillende trainingsvormen aan. Basic Black werkt vanuit 4 methodes: Ready to Work, Ready to Play, Ready to Perform en Ready to Learn. “Wat wil je bereiken? Wanneer wil je dat bereiken? En hoe gaan we die doelen realiseren? Dat is iets wat altijd centraal staat en wat de basis vormt van onze aanpak. Ik zeg altijd: eerst het doel, dan de tool. Wij motiveren en begeleiden onze sporters om het maximale uit zichzelf te halen. Zowel met training als met voeding en coaching.”

Personal training & groepstrainingen

Bij Ready to Play draait het om persoonlijke groei. “Door middel van personal training, personal grouptraining of medisch-specifieke training helpen we mensen om hun doelen te behalen. Personal training is 1-op-1 training waarbij de focus volledig op één persoon is gericht. Maar daarnaast geef ik ook personal groepstrainingen. Dit blijft personal training, maar dan in een groep van maximaal 8 personen. Het voordeel hiervan is dat je de begeleiding van personal training hebt, maar de gezelligheid van sporten in een team! Het zijn zeer intensieve kracht- en conditietrainingen waar bij de nadruk ligt op je belangrijkste spiergroepen.”

Sportspecifiek

Naast de personal trainingen en groepstrainingen die gericht zijn op persoonlijke doelen, geeft John ook sportspecifieke trainingen. “Met Ready to Perform behandelen we de mentale en fysieke aspecten van de prestaties die je moet leveren. Denk aan sportspecifieke trainingen, waarbij we mensen bijvoorbeeld begeleiden om hun hockey-, voetbal- of hardloopprestaties te verbeteren. Daarnaast organiseren we regelmatig battles en clinics waar we de sporters dan specifiek voor trainen en begeleiden.”

Voeding

Behalve het trainingsaspect speelt gezonde voeding ook een grote rol. “Een gezond voedingspatroon hoort bij een vitale leefstijl. Wil je afvallen? Of juist je spiermassa vergroten? Dan speelt de juiste voedingsbalans een cruciale rol. Wij werken niet met crashdieeten, maar bieden doeltreffende handvatten om je voedingspatroon voorgoed te veranderen. Geen standaard voedingsschema’s, maar voedingsplannen op maat die zijn afgestemd op de huidige leefstijl en de doelen die we willen behalen. Resultaten boeken gaat op deze manier heel snel!”

Meer weten over Basic Black? Kijk op www.basicblackpt.nl