Artikelen van dr. Noortje

Wie is NOORTJE VAN DEN BOOM?

Arts en schrijver van artikelen op FitGirl.nl

De combinatie van een gezonde en actieve levensstijl met gezonde voeding én de combinatie hiervan met de geneeskunde fascineert mij. Dat verklaart mijn passie en wens om arts te worden, zodat ik mensen kan helpen en inspireren. Ik ben na mijn middelbare school geneeskunde gaan studeren en heb in 2019 de Eed van Hippocrates afgelegd. Sindsdien mag ik mijzelf officieel arts noemen.

Ik ben in 1994 geboren in Eindhoven en opgegroeid in het mooie Brabant. Van mijn negende tot mijn achttiende levensjaar heb ik aan wedstrijdzwemmen gedaan bij het Nationale zwemteam te Eindhoven. Ik ben diverse malen Nederlands en Brabants kampioene geworden. Op mijn negentiende levensjaar ben ik amateuristisch gaan sporten.

Mijn ultieme doel is om uiteindelijk chirurg te worden. Onderweg naar dat doel vind ik het fijn om mensen te begeleiden en informeren over een gezond en gebalanceerd leven op het gebied van sport en voeding.

Een gezonde levensstijl is een breed begrip. Ik vind ontspanning en rust zeker zo belangrijk als inspanning. Vanuit deze visie wil ik anderen inspireren en tips geven hoe zij de beste versie van zichzelf kunnen worden.

Benieuwd hoe ik jou kan helpen? Aarzel dan zeker niet om contact met mij op te nemen.

Artikelen van mij op FitGirl vind je hieronder:

  1. Voeding in relatie tot stress en angst
  2. Bewegen en ons brein
  3. Voeding en hormonale (dis)balans
  4. De winterblues