Fitgirl.nl

5 gouden tips om je doel te bereiken

Het kan soms best moeilijk zijn om te blijven geloven in je dromen en doelen. In je hoofd hoor je dat onzekere stemmetje: ‘kan ik het wel?’ Negeer deze gedachten en blijf geloven in jezelf! Je hebt de eerste stap gezet door online te beginnen met je zoektocht en nu is het een kwestie van volhouden.

Als je je focust op succes is er niets meer dat je in de weg kan staan om dit te bereiken. Natuurlijk zal er onderweg af en toe iets tegenzitten. Bij iedereen gebeurt er wel iets dat je uit balans brengt en je doorzettingsvermogen op de proef stelt. Blijf positief en richt je aandacht op waar je naar toe wilt. 5 gouden tips voor jouw zoektocht naar succes:

 1. Doelen stellen

Pak een notitieboek of je laptop en schrijf je doel zo helder mogelijk op of vertel het aan een vriendin. Door het op te schrijven of met iemand anders te delen wordt het echt. Je voelt je gedreven en gemotiveerd om je doel te halen.

2. Kom in actie

Om je doel te bereiken zal je in actie moeten komen. Start met het opschrijven van de stappen die nodig zijn om je doel te bereiken. Zo maak je het overzichtelijk voor jezelf. Kom in actie en begin bij de eerste stap.

 3. Geniet van succes

Bewust iedere stap doorlopen met het gewenste resultaat voor ogen is de beste manier om je dichter bij je doel te brengen. Het is belangrijk om succes te vieren, hoe klein ook. Het gaat om het feit dat je het hebt gedaan en daar mag je trots op zijn! Op deze manier blijf je gemotiveerd en ga je door als het even tegen zit.

shop

 4. Wees flexibel

Er kan altijd iets gebeuren waardoor je je stappenplan onverwachts moet bijstellen. Flexibiliteit is dan enorm belangrijk! Door flexibel te zijn verlies je je doel nooit uit het oog, maar pas je slechts de weg er naar toe aan. Blijf geloven in jezelf en je dromen en doelen. Je kan het!

5. Kleine stapjes

Bij al deze stappen is het van belang dat je voor meer dan 100% voor je doel gaat. Maak er je missie van om iedere dag iets te doen wat je een positief gevoel geeft. Wil je je leven echt veranderen? Richt je op kleine veranderingen.

Over de gastauteur

Inge is moeder en sportliefhebber met een healthy lifestyle. Op haar blog The Health Chick wil ze anderen laten zien hoe je op een leuke en simpele manier sport, voeding en mindset kunt combineren om zo een happy en healthy lifestyle voor jezelf te creëren.