Fitgirl.nl

Start vandaag nog met sporten

Sporten moet je leren

Voel jij weerstand als je aan sporten denkt? Of heb jij een hele goede reden om er niet aan te beginnen? Veel mensen zijn niet enthousiast over bewegen. En beleven er geen plezier aan. Ze zien het als een opgave. Begrijpelijk, want sporten moet je immers leren. Je kunt niet in één keer 5 kilometer hardlopen als je nog nooit hebt gesport. Of een zware krachttraining met succes uitvoeren. Maar als je je grenzen verlegt en doorzet, zul je zien dat je heel snel grote stappen maakt.

Grenzen verleggen

Alle begin is moeilijk. Kijk maar naar toen je klein was. Je moest leren fietsen, zwemmen, schaatsen, gitaar spelen. Niets gaat vanzelf. Het vergt training en oefening om het uiteindelijk voor elkaar te krijgen. Dat geldt ook voor sporten. Als je begint, zul je moeten ervaren dat het goed is om iets van je lichaam te vragen. Want alleen door inspanning, zul je resultaten boeken. En ja, dat kost soms moeite en pijn. Maar juist door je grenzen te verleggen, ook al denk je dat je niet meer kunt, groeit je uithoudingsvermogen. En wanneer je merkt dat je beter wordt, wordt sporten leuk en zie je dat het echt iets oplevert!

Geef niet op

Naarmate je langer sport, zul je steeds minder moeite hebben met het sporten. Er zelfs van gaan houden. En een betere conditie krijgen. Alles wat dan energie kost, gaat je beter af. Dat is natuurlijk hartstikke leuk! En het mooie: je beweegt makkelijker. Bewegen, actief bewegen, is een geweldige manier om je stofwisseling te versnellen en te verbeteren. Versnel je dagelijks je stofwisseling, dan verbrand je ook nog eens meer calorieën en val je af.

Daarbij is iedere dag actief bewegen een uitstekende remedie tegen stress. Dus wat let je? Trekt de stoute sportschoenen aan en begin!

Over de Gastauteur

John Black is bewegingsdeskundige, lijfstijl coach, vitaliteits coach, personal trainer en eigenaar van Basic Black Vitality Studio in Zwolle