Fitgirl.nl

What’s stopping you?

Je kunt jezelf soms behoorlijk in de weg zitten. Omdat je te weinig zelfvertrouwen hebt en aan jezelf twijfelt. Of omdat het even tegenzit en je je maar moeilijk kunt voorstellen dat het ooit wél gaat lukken. Geloof me: je bent de enige niet. Veel vrouwen hebben dit soort zelf-saboterende gedachten. Hou ermee op! You are your only limitation. 

Hoe doorbreek je negatieve gedachten?

Je gedachten en overtuigingen worden gevormd door je ouders, je opvoeding en de ervaringen die je in de loop van je leven opdoet. Deze overtuigingen nestelen zich diep in je brein en spelen een rol bij vrijwel alles wat je doet. Sommige van je overtuigingen zijn positief en helpen je vooruit. Andere gedachten werkend remmend en weerhouden je van nieuwe stappen. Hoe doorbreek je dit laatste patroon? Hoe geef je je negatieve overtuigingen en positieve draai? The grass is greener where you water it. Of in goed Nederlands: dat waar je je op focust, komt tot bloei. 

Vergelijken en twijfelen

Je kijkt om je heen en vergelijkt jezelf met anderen. Veel mensen lijken precies te weten wat ze willen. En het lukt ze ook moeiteloos om het voor elkaar te krijgen. Tenminste, zo lijkt het. Jij blijft maar twijfelen en zoeken naar wat je nu écht wilt. Stop meteen met vergelijken. Wat je van een ander ziet, is niet het complete verhaal. Twijfels en tegenslagen houden mensen vaak verborgen.

Wat geeft jou drive?

Kijk minder om je heen. En als je wél om je heen kijkt, laat het je dan inspireren, niet ontmoedigen. Concentreer je vooral op je eigen innerlijk en werp je blik naar binnen: waar word je blij van, wat geeft jou drive? Steek er energie in, behoud je focus en geef niet op als het even niet gaat zoals je voor ogen had. Je zult merken dat je stapsgewijs kunt bereiken wat je écht wilt.

Zes weken

Steekt je gebrek aan zelfvertrouwen weer de kop op en geloof je er even niet meer in? Onthoud dan dat het zes weken duurt voordat je een oud (gedachten)patroon hebt vervangen door een nieuw patroon. Met frisse moed verder en volhouden dus!

Healthy App Fitgirl