Fitgirl.nl

Vind de motivatie om te sporten

Wat is de ideale tijd om te trainen? Uit onderzoek is gebleken dat het ALTIJD de perfecte tijd is om te trainen! 

Wel of niet?

Maar… het is te vroeg.
Of je begint de dag energiek en voldaan.

Maar… ik heb nu lunchpauze.
Of je hebt een heerlijke break om je brein even te ontladen in de sportschool.

Maar… het was een hele lange werkdag en er moet nog gekookt worden.
Of je neemt een gezonde snack, gaat direct trainen en neemt daarna de tijd om nog een volwaardige maaltijd te koken.

Maar… het is al na 20.00 uur en dan lig ik straks naar het plafond te staren.
Of je gaat met een voldaan en energiek gevoel naar bed in plaats van wakker te liggen met spijt dat je niet gegaan bent.

Better sore than sorry

Je kunt vast heel veel redenen opnoemen om niet te gaan. Heb je wel eens spijt gekregen van een avondje trainen? Vast niet. En hoe vaak heb je spijt gehad van het overslaan van een training? Vast heel vaak. Dat zegt genoeg. Als je jezelf zover hebt gekregen om naar de sportschool te gaan, ben je al over de helft. Eenmaal daar hoef je alleen nog maar lekker te sporten. Dwing jezelf om te gaan. Zodra je er bent gaat de rest vanzelf.

shop

Kies een sport die je leuk vindt

Sporten hoeft niet saai te zijn. Ga je naar een sportschool? Neem dan een vriendin mee en motiveer elkaar. Of kies voor een sport die je erg leuk vindt zoals yoga, crossfit, zwemmen, hardlopen of volleybal. De sociale contacten die je opdoet tijdens het trainen kunnen sport veel leuker maken!

Motivatie om te sporten

Door sport voel je je sterker en fitter, verbetert je uithoudingsvermogen en word je slanker en strakker. Je voelt je lichamelijk beter, maar ook mentaal word je sterker. Sport is één van de meest effectieve manieren om te onthaasten. Door te bewegen ben je minder snel moe, maakt je lichaam stofjes aan waar je blij van wordt en krijg je meer energie. Redenen genoeg om te gaan toch?

Gastblogger Naomi Rinsampessy - Njoya

Naomi is ruim 12 jaar actief in de fitness/wellness-branche. Haar passie is kennis en kunde delen om zo de kwaliteit van leven te optimaliseren en balans te creëren op fysiek, mentaal en financieel gebied.
Naomi is Nederlands-, Benelux- en Wereldkampioen Miss Fitness geweest (’03-’05). Naast 2 podiumplaatsen op BeNeLux kampioenschappen CrossFit, behoorde ze op The Regionals in 2012 tot de 30 fitste vrouwen van Europa.