Fitgirl.nl

Mindful: hoe blijf je in het moment?

Mindfulness is simpel en tegelijkertijd ingewikkeld. Want hoe blijf je in het hier en nu? Hoe ervaar je het leven zoals het is en laat je tijdelijk je gedachten los? Probeer mindfullness toe te passen bij dagelijkse activiteiten zoals hardlopen, yoga en eten. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Mindful hardlopen

Probeer eens mindful hardlopen. Trainen is niet de enige manier om beter te presteren. Hardlopen moet vanzelf gaan en ontspannend zijn. Iedereen kan mindful hardlopen leren. Net als mindful eten en andere mindful oefeningen is het een kwestie van oefenen. Langzaam maar zeker zal het overgaan in een nieuwe gewoonte. Je concentreert je alleen op het moment. Focus je bijvoorbeeld op elke stap die je zet of elke keer dat je adem haalt. Probeer daar de focus te houden. Als je jezelf betrapt op gedachten over je werk, ga je snel weer terug naar die focus. Oefening baart kunst.

Mindful yoga

Mindfullness is afgeleid van meditatie en yoga en werkt goed tegen stress. Steeds meer mensen verdiepen zich in yoga en meditatie en de belangstelling voor yoga- en meditatie vakanties neemt dan ook snel toe. Zie je een rustgevend oord in een Europees of Aziatisch land wel zitten als vakantiebestemming? Erg bekend is bijvoorbeeld de yogareis naar Spanje bij Nederlands’ bekendste yogadocent Johan Noorloos. Liever buiten Europa? In Thailand, Indonesië en India zijn ook tal van yoga- en meditatie retreats te vinden.

shop

Mindful lichaam

Mindful leven door te leren wat onze levensstijl fysiek en mentaal met ons lichaam doet, is de sleutel tot een gezond leven en mentaal in balans zijn. Pas als je je bewust bent van de gevolgen van je leefstijl, voeding en stress voor je lichaam en geest, kun je je focussen op verandering.

Mindful leven

Het vergt oefening maar als je het consequent toepast word je er vanzelf beter in. Je ervaart minder stress, bent minder gejaagd en maakt je minder snel zorgen. Je merkt dat je rustiger wordt, meer vertrouwen krijgt in jezelf, sneller tevreden bent en je gelukkig voelt.