Fitgirl.nl

Hou van je lichaam – 4 tips

Hou van je lichaam. Het is de basis van voldoende zelfvertrouwen en goed in je vel zitten. De liefde voor je lichaam ontwikkel je door het te waarderen zoals het is, en door bewust met je lichaam om te gaan.

Hieronder 4 tips om te leren houden van je lichaam.

Verzorg je lichaam

Neem de tijd om naar de kapper te gaan en laat je mooie lokken verwennen. Sluit jezelf minimaal één keer per week in de badkamer op, doe een kaarsje aan en creëer je eigen spa. Neem een gezichtsmasker of doe een leuk nagellakje op. Je zult merken dat je je meteen beter voelt. Wie goed voor haar lichaam zorgt zal het beter leren kennen en ook meer gaan waarderen. Zorg voor een gezond eetpatroon en drink voldoende water.

Luister naar je lichaam

Het is belangrijk dat je de taal van je lichaam leert begrijpen. Je lichaam stuurt je de hele dag door signalen en wil je iets duidelijk maken. Heb je last van je enkel? Misschien heb je deze even teveel belast. Heb je buikkrampen na het eten, dan kan je lichaam misschien ergens niet tegen. Heb je hoofdpijn, dan is je werkdruk misschien te groot. Door goed te leren luisteren naar je lichaam kan je jezelf weer in balans brengen en je beter gaan voelen in je lichaam omdat je het begrijpt.

Werk aan je lichaam

Zie je lichaam als je eigen project. Stel jezelf een doel of een aantal doelen. Bijvoorbeeld: Over een jaar wil ik tien kilo zijn afgevallen. Of over zes maanden wil ik vijf km kunnen hardlopen. Door te werken aan je lichaam zal je vooruitgang zien en zal je zelfbewustzijn een boost krijgen.

Waardeer je lichaam

Het is heel belangrijk dat je leert houden van je lichaam, welke vorm, maat of proportie het ook heeft. Je hebt dit prachtige lijf gekregen, verzorg het dan ook goed. Ten slotte heb je er maar één en zal je er de rest van je leven mee moeten doen.

Baseativa FitGirl

Over de Gastauteur

Inge is moeder en sportliefhebber met een healthy lifestyle. Op haar blog The Health Chick wil ze anderen laten zien hoe je op een leuke en simpele manier sport, voeding en mindset kunt combineren om zo een happy en healthy lifestyle voor jezelf te creëren.