Fitgirl.nl

Ontdek het geheim van een gezonde levensstijl

Bij FitGirl vind je normaal gesproken artikelen over een gezonde leefstijl. Maar we moeten bekennen dat we ook dol zijn op lijstjes: lekker kort, duidelijk en overzichtelijk. In een paar tellen heb je nieuwe inspiratie en motivatie om er fris en fit tegenaan te gaan. Hier 10 tips voor een gezonde levensstijl.

1. Goede nachtrust

Zorg dat je voldoende (ongeveer acht uur) slaapt. Zo kan je lichaam tot rust komen en herstellen van alle inspanningen. Ook verwerk je al je gedachten en indrukken, zodat je ontspannen en met een frisse blik aan een nieuwe dag kunt beginnen.

2. Vroeg opstaan

’s Ochtends vroeg is het heerlijk rustig. Iedereen slaapt nog en de drukte van alledag is nog niet begonnen. Sta vroeg op, zodat je alle tijd hebt om jezelf voor te bereiden op je dag.

3. Ademhaling

Je ademhaling is heel bepalend voor je lichamelijke en mentale welzijn. Haal diep en bewust adem: adem acht seconden in, houd je adem acht seconden vast, adem acht seconden uit, houd je adem opnieuw acht seconden vast en herhaal dit een paar keer. Zo breng je je hartslag omlaag en voel je je rustiger en minder gejaagd.

4. Voedzaam ontbijt

Kook een biologisch eitje en eet het op een volkorenbroodje, neem een vitaminerijke smoothie of kies voor yoghurt, fruit en granola. Eet kalm en met aandacht. Na een voedzaam ontbijt kun je vol energie aan je dag beginnen.

5. ’s Ochtends hardlopen

Het beste moment om te gaan hardlopen is ’s ochtends vroeg. Er zijn weinig mensen, er is nauwelijks verkeer, zomers is het nog lekker koel en je hoeft je de rest van de dag niet af te vragen of je wel aan je beweging toekomt.

shop

6. Geef welgemeende complimenten

Een compliment dat recht uit het hart komt maakt mensen blij. Door je waardering uit te spreken geef je kleur aan iemands dag, waardoor je zelf ook een goed gevoel krijgt.

7. Telefoon uit

Facebook, whatsapp, mail… de hele dag door ontvangen en versturen we berichten. Heb je met een vriendin afgesproken, zet dan je telefoon uit, zodat je niet wordt afgeleid en je je volledige aandacht op haar en het gesprek kunt richten.

8. Tijd voor jezelf

We hebben het vaak zo druk met werk, studie, vrienden en familie dat we onszelf voorbij rennen. Neem tijd voor jezelf. Ontspan en maak je regelmatig los van alle invloeden van buitenaf. Durf alleen te zijn en stil te staan bij wie je bent, wat je doet en waar je heen wilt.

9. Count your blessings

We besteden veel aandacht aan wat er niet goed is, wat beter kan en wat we niet hebben of kunnen. Buig deze negatieve gedachten om en sta elke dag een paar minuten stil bij de positieve dingen in je leven, hoe groot of klein ze ook zijn. Wat ging er goed vandaag, waar ben je dankbaar voor?

10. Dagboek

Een dagboek is goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Door te schrijven schep je orde in je gedachten. Bovendien kun je dingen kwijt die je aan anderen niet wilt of durft te vertellen. Ook kun je terugblikken om te kijken hoe je in de loop der tijd bent veranderd.