Fitgirl.nl

Fysiek en mentaal sterker door krachttraining

Veel mensen met weinig zelfvertrouwen geven sneller op of komen in lichaamsgewicht aan. Het is belangrijk om meer eigenwaarde te krijgen. Want als je weer van jezelf gaat houden wordt het ook steeds belangrijker om je lichaam niet te verwaarlozen.

Mentaal sterker

Door krachttraining word je niet alleen mooier aan de buitenkant, ook aan de binnenkant verandert er veel. Deze manier van trainen zorgt ervoor dat je sterker in je schoenen staat, letterlijk en figuurlijk. Doordat je actief bezig bent met sterker worden, merk je dat je lichaam steeds meer en meer aankan. Dit geeft je zelfvertrouwen een enorme boost! Krachttraining is meer dan sport alleen. Het is een manier van leven die van positieve invloed is op veel facetten van wie je bent. Je wordt er slanker en strakker van. Maar ook sterker en energieker, fysiek én mentaal.

Mindset

Het is nuttig en ook nog eens ontzettend leuk om wekelijks het gewicht dat je gebruikt te noteren. Op die manier kun je bijhouden hoeveel vooruitgang je boekt. Als je net begint met krachttraining merk je waarschijnlijk dat je snel sterker wordt. Naarmate je langer bezig bent wordt het steeds moeilijker om frequent vooruitgang te blijven boeken. Zie dit gegeven niet als een probleem maar zie het als de ultieme uitdaging. Als je vervolgens na wekenlang stilstaan toch weer progressie boekt is de euforie alleen maar groter. Gaandeweg voel je steeds beter aan wat goed en minder goed voor je is. Je hebt meer contact met je lijf en leert beter naar je lichaam te luisteren.

shop

Een goede techniek

Goed op de techniek van je oefeningen letten is ontzettend belangrijk voor iedere vrouw die aan krachttraining doet. Als de uitvoering van de oefeningen goed is betekent dit ook dat je jezelf een goede lichaamshouding aanleert. De positieve effecten daarvan merk je zeker. Je houding zegt veel over je zelfvertrouwen. Met een goede lichaamshouding zorg je ervoor dat je zelfvertrouwen uitstraalt. Je maakt een positieve indruk op de mensen om je heen en je voelt je zelfvertrouwen groeien.

Krachttraining, meer dan sport alleen

Krachttraining is een way of life. Als je bewust met je lichaam bezig bent, merk je al snel dat je ook op andere vlakken bewuster wordt. Op het gebied van voeding en ontspanning bijvoorbeeld. Je mindset verandert. In positieve zin. Gaandeweg voel je steeds beter aan wat goed en minder goed voor je is. Je hebt meer contact met je lijf en leert beter naar je lichaam te luisteren. De uiterlijke veranderingen in combinatie met de positieve mentale aspecten zorgen ervoor dat je meer eigenwaarde krijgt.