Fitgirl.nl

Fit met kids

Fit met kids, het kan echt, fit zijn als je kinderen hebt. Het kost wat planning en doorzettingsvermogen maar dat is het dubbel en dwars waard. Hoe combineer jij het hectische gezinsleven met sporten en aandacht voor jezelf ?

Als moeder zet je jezelf vaak op de laatste plaats en is sporten in veel gevallen geen prioriteit. Terwijl dit nu juist zo belangrijk is! Om energie te krijgen is leuke dingen doen en goed voor jezelf te zorgen echt heel belangrijk. Zit jij namelijk lekker in je vel dan heeft het hele gezin hier profijt van.

Prioriteit

Zet sporten op je prioriteitenlijstje naast de boodschappen doen, kinderen naar school brengen, wassen draaien etc. In het begin zal het even wennen zijn, maar uiteindelijk wordt het een gewoonte.

Geniet moment

Beschouw je sporten als een heerlijk moment voor jezelf. Even het huis uit en echt iets doen voor JOU, zonder mama te horen roepen omdat de kinderen je weer even nodig hebben.

Voeding

Naast sport is voeding ook heel belangrijk om een fitte moeder te zijn. Het klinkt misschien bekend maar zorg dat je verse producten eet en laat de bewerkte voedingsmiddelen staan. Je zult al snel merken dat je meer energie krijgt. Als jij gezond eet eten je kinderen ook gezond. Daarbij is het natuurlijk ook super goed voor de kinderen om jou bezig te zien met gezonde voeding.

Voorbeeld

Als ouder ben je een rolmodel voor je kinderen. Die kleintjes denken al snel als mama iets doet dan zal het wel goed zijn. Zo ook met een gezond en sportief leven. Zien je kinderen je wekelijks sporten en heerlijke verse gerechten maken dan wekt dat meteen hun nieuwsgierigheid. Helpen met koken, nieuwe dingen proberen en op een sportclub zitten wordt op deze manier vanzelfsprekend voor de kinderen.

Kies voor jezelf en wordt die gezonde mama die je altijd al wilde zijn! Geef jezelf aandacht door goed voor je body en mind te zorgen, dan ben je daarna weer happy en opgeladen.

Over de Gastauteur

Inge is moeder en sportliefhebber met een healthy lifestyle. Op haar blog The Health Chick wil ze anderen laten zien hoe je op een leuke en simpele manier sport, voeding en mindset kunt combineren om zo een happy en healthy lifestyle voor jezelf te creëren.