Fitgirl.nl

6 tips om efficiënt te werken

Het aantal personen dat in Nederland een eigen bedrijf heeft, is ook het afgelopen jaar toegenomen. Veel schoolverlaters die nog geen geschikte baan in loondienst kunnen vinden beginnen voor zichzelf. Thuis werken lijkt leuk, maar in werkelijkheid kan het nog wel eens tegenvallen.

Heb je de discipline om dagelijks je mailbox bij te houden? Heb je ook altijd zo’n moeite om je te concentreren en laat je je makkelijk afleiden van je werk? 6 tips die gestructureerd en efficiënt werken mogelijk maken.

1. Hanteer kantoortijden

Als je op kantoor werkt is het ritme van vaste kantoortijden ontzettend fijn. Maar als je thuis werkt is de druk weg en slaap je al makkelijk wat langer uit of werk je juist ´s avonds te lang door. Probeer precies dezelfde tijden aan te houden als op kantoor. Werk is werk, ook thuis. Vaste tijden zorgen voor structuur en rust in je werk.

2. Maak een werkplanning

Op kantoor werk je vaak volgens een planning die voor je gemaakt is. Doe dat thuis ook. Het lijkt misschien extra werk, maar dat is het niet. Thuis is de verleiding groot om “even” wat anders te doen. Maar als je een planning maakt en je daaraan houdt, ga je efficiënt te werk en is de verleiding makkelijker te weerstaan.

3. De kracht van kleding

Als je naar kantoor gaat kleed je je netjes aan. Waarom  zou je dat thuis niet doen? Weg met die wijde trainingsbroek of die slobbertrui. Het gaat hier om de  “mindset”.  Kleed je netjes aan, dat geeft je een heel ander gevoel.

4. Het belang van een kantoor

Ga niet aan de achtertafel of op de bank zitten. Maak voor jezelf een kantoor waar je alle spullen bij de hand hebt en waar je de weekplanning op een memo board bij kunt houden. Zo kun je in alle rust aan de slag.

shop

5. Neem pauzes

Dezelfde structuur als op kantoor aanhouden betekent ook pauze nemen. Al is het alleen maar om je ogen even rust te geven door even niet naar dat beeldscherm te turen. Probeer even te ontspannen, verzet je gedachten of ga even een heerlijjke boswandeling maken met de hond. En probeer in die pauze dan ook je smartphone achter te laten op je kantoor. Want door de social media apps word je zeker meteen terug gezogen naar je werk. Geniet ook echt van je pauze en verzet je gedachten. En zodra de pauze over is, is het ook écht weer tijd om te werken en je taken van die dag af te ronden.

6. Sleutelwoord: focus

Blijf geconcentreerd op je werk én op je planning. Laat jezelf niet afleiden door binnenkomende berichten op social media maar plan ook voor de social media contacten en het beantwoorden van je inkomende e-mails vaste tijden in. Probeer ook werk en privé niet teveel door elkaar te laten lopen. Werk is werk. Als je op kantoor zou zitten, zou je ook je vriendin of ouders niet bellen, een praatje maken met de buurvrouw of de was opvouwen. Het sleutelwoord? Focus! En dan komt het helemaal goed.

Gastauteur We Love Home

We Love Home vindt dat jouw huis een plek moet zijn waar je je kan ontspannen en waar je thuis moet kunnen voelen. Het is een plek waar je opstaat in de ochtend, waar je kookt, eet, werkt, leest, ontspant en waar de mooiste herinneringen worden gemaakt.

We Love Home deelt handige tips, trucs en informatie voor een zorgeloos leven in een schone en gezonde omgeving.