Fitgirl.nl

Een middagdutje is ook goed voor jou!

Middagdutjes alleen voor luiwammesen, baby’s en/of bejaarden? Welnee! Overdag een tukje doen heeft voordelen voor iedereen – ongeacht je leeftijd en of je nu wel of niet 7 tot 9 uur per nacht slaapt.

Wist je bijvoorbeeld dat John F. Kennedy, Eleanor Roosevelt, Leonardo DaVinci en Albert Einstein bekenden waren die een middag dutje deden waren? Niets om je voor te schamen dus. We hebben de voordelen van een ‘power nap’ even op een rijtje gezet: om deze 5 redenen zijn middagdutjes een goed idee voor iedereen.

1. EEN MIDDAGDUTJE ZORGT VOOR BETERE PRESTATIES

Volgens een onderzoek van de NASA onder piloten kan een middagdutje van 40 minuten ervoor zorgen dat je beter presteert (34%) en veel alerter bent. Is 40 minuten te lang voor jou? No worries: uit andere onderzoeken blijkt dat je lijf al profiteert van een power nap van 5 minuten.

2. BETER DAN KOFFIE

Volgens een Brits onderzoek kun je vermoeidheid in het begin van de middag beter verhelpen door tijd te maken voor een middagdutje, dan door een kop koffie te drinken of ’s nachts langer te slapen.

3. PROBLEMEN TACKELEN GAAT MAKKELIJKER

Volgens Robert Stickgold, een slaaponderzoeker van Harvard, lossen we problemen makkelijker op als we tussen de middag een dutje gedaan hebben. Geen wonder dus, dat bedrijven als Ben & Jerry’s en Google – jaloersmakend maar waar – ruimtes hebben waar je na de lunch even lekker in stilte kunt slapen.

4. BETER GEHEUGEN

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat een power nap je geheugen verbetert. Heb je een toets of probeer je die speech uit je hoofd te leren? Leg je hoofd even lekker neer voor je verder stampt.

5. MINDER STRESS

Ook al denk je juist géén tijd te hebben in stressvolle perioden, maak toch tijd voor een middagdutje; onderzoek wijs uit dat je door even te slapen je stressgevoel vermindert en beter met stress om kunt gaan.

Lees ook: https://fitgirl.nl/mindset/druk-en-gespannen-stress-verminderen-doe-je-zo/

Over de Gastauteur

Happy in Shape is de feelgood lifestylebijbel voor een fun leven in vorm. Het magazine over alles wat een vrouw nodig heeft om in shape te komen of te blijven. Met onderwerpen over gezond én lekker eten, bewegen, mindset en lifestyle. Happy in Shape verschijnt 6 keer per jaar.