Fitgirl.nl

Druk en gespannen? Stress verminderen doe je zo!

Leid je een druk leven en ben je vaak gespannen? Voel je je opgejaagd en lukt het niet dit los te laten? Ga dan even rustig zitten en lees op je gemak dit artikel over stress verminderen.

Stress verminderen

Hoe hoger je tempo ligt, hoe sneller de tijd lijkt te gaan. Door te vertragen kun je dat veranderen. Hang de was heel langzaam op, loop heel rustig naar de supermarkt, neem de tijd om te lunchen. Doe alles een paar versnellingen lager en je zult merken dat de spanning in je lijf en hoofd vermindert.

Lege inbox

We worden overspoeld met berichten. Houd daarom dagelijks (het liefst op een vast moment) je mail en social media bij. Maak je inboxen leeg, verwijder spam, zeg nutteloze nieuwsbrieven op, ontvolg mensen en organisaties waar je niets mee hebt en beantwoord en archiveer de belangrijke berichten. Het kost maar een paar minuten en kan stress sterk verminderen.

shop

Wandelen en sporten

Laat je mobiel thuis en ga wandelen. Geniet van de frisse buitenlucht, kijk om je heen en laat je hoofd tot rust komen. Ook sport kan stress te verminderen. Je wordt er namelijk niet alleen sterker en fitter van, het reduceert ook het aantal stresshormonen. Gewoon lekker een uurtje hardlopen, fietsen, tennissen, cardio of krachttraining.

Siësta en tijd voor jezelf

Een lichaam of brein dat op volle toeren draait, heeft rust nodig. Ga ’s middags een kwartiertje liggen en doe je ogen dicht. Je zult zien dat je alerter en minder gespannen wakker wordt. Plan daarnaast tijd voor jezelf in, ook (of misschien juist) als je agenda vol zit. Zorg dat er momenten zijn waarop je geen afspraken en verplichtingen hebt, waarop je geen andere mensen ziet, er geen prikkels van buitenaf zijn en je echt toekomt aan jezelf. Ook hierdoor kan stress verminderen.