Fitgirl.nl

buiten je comfort zone = magie!

Iedereen heeft een eigen veilige omgeving en we zijn geneigd in deze omgeving te blijven hangen. Onze comfort zone. Hoe vaak stap jij buiten je comfort zone? Want dat is de plek waar persoonlijke groei plaatsvindt. Toch houden we krampachtig vast aan dingen waar we bekend mee zijn en een omgeving waar we ons veilig voelen, zelfs als we daar niet gelukkig zijn. Waarom blijven we er dan toch in hangen?

Kom uit je comfort zone

Wil je echt iets veranderen in je leven? Dan moet je een stapje buiten die comfort zone zetten en niet bang zijn om het oude achter je te laten. In je veilige omgeving weet je wat je hebt, zodra je dit achterlaat lijkt alles onzeker te worden. Deze hang naar zekerheid belemmert je in je persoonlijke groei. Een bekende uitspraak zegt het eigenlijk al: ‘Als je blijft doen wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreeg.’

Verzamel de moed

Ben je je bewust van wat je kan of moet doen om je leven te veranderen en je doelen te bereiken? Ben je wel echt bereid te doen wat nodig is om een nieuwe weg in te slaan? Hoe moeilijk het soms kan zijn om je comfort zone te verlaten, juist buiten die comfort zone liggen kansen. Verzamel de moed om jezelf uit te dagen en grenzen te verleggen. Pas dan ontdek je echt wat het leven te bieden heeft.

Wat heb je te verliezen?

Maak helder voor jezelf wat je wilt bereiken. Wil je 10 km kunnen hardlopen? Trek je hardloopschoenen aan, print een schema en begin met lopen. Wil je afvallen? Begin met zoeken naar een gezonde eetgewoonte die bij jou past en maak een stappenplan om je patroon stapje voor stapje te veranderen. Wil je een eigen bedrijf starten? Doe onderzoek naar de markt, schrijf een bedrijfsplan en begin. Dit klinkt heel makkelijk. En in de praktijk is dat wel anders, je komt vast en zeker de nodige hobbels tegen. Maar het is zeker de moeite waard om te proberen. Wat heb je te verliezen?

Vrijheid

Je zult zien dat, als je stopt met je aandacht leggen op wat je niet wilt maar juist focust op wat je wél wilt, er mooie, nieuwe dingen op je pad komen. Durf te dromen, spreek uit wat je wilt en probeer met kleine stapjes de wereld buiten je comfort zone te verkennen. Door jezelf uit te dagen, jezelf te bewijzen dat jij wel degelijk in staat bent dingen te veranderen zul je persoonlijk groeien. Je gaat je zekerder voelen en durft steeds meer.. Je voelt je vrij!

Over de gastauteur

Inge is moeder en sportliefhebber met een healthy lifestyle. Op haar blog The Health Chick wil ze anderen laten zien hoe je op een leuke en simpele manier sport, voeding en mindset kunt combineren om zo een happy en healthy lifestyle voor jezelf te creëren.