Fitgirl.nl

Beter in je vel
Veel vrouwen die aan krachttraining doen, beginnen enthousiast en worden nog enthousiaster als de eerste resultaten zich aftekenen. Maar wat als het even tegenzit? Hoe hervind je dan de motivatie? Bij krachttraining werkt het twee kanten op: als je met de juiste mindset sport, krijg je het beste resultaat. En andersom: train je goed, dan zit je beter in je vel, letterlijk en figuurlijk.

Bewustere keuzes
Krachttraining is een way of live. Als je bewust met je lichaam bezig bent, merk je al snel dat je ook op andere vlakken bewuster wordt. Op het gebied van voeding en ontspanning bijvoorbeeld. Je mindset verandert. In positieve zin. Gaandeweg voel je steeds beter aan wat goed en minder goed voor je is. Je hebt meer contact met je lijf en leert beter naar je lichaam te luisteren.

Wat is jouw doel?
Om gemotiveerd te blijven is het belangrijk dat je een doel voor ogen hebt. Wat wil je met krachttraining bereiken? Als je weet wat je nastreeft, kun je (samen met je trainer) een stappenplan maken. Een trainingsschema waarmee je stapsgewijs dichter bij je doel komt. Heb je je doel bereikt, stel dan een volgend doel en stem je workouts af op dit nieuwe streven. Je positieve mindset even kwijt? Gooi dan niet de handdoek in de ring. Onderzoek waarom het niet werkt en pas zo nodig je schema of voedingspatroon aan.

Meer kennis = meer motivatie
Bij krachttraining geldt (net al bij veel andere dingen): hoe meer je weet, hoe leuker en interessanter het wordt. Voor de juiste mindset ga je dus lekker op de bank zitten met een magazine over krachttraining voor vrouwen. Of je pakt je laptop en leest de interessante artikelen in het kenniscentrum van FitGirl. Een gezonde geest in een gezond lichaam, dat is waar het bij krachttraining om gaat.