Week 7: Yoga LIVE met Natanja

52 deelnemers

Deze live les start over:

.. dagen .. uren .. minuten .. seconden

Ontspanning maakt je energieker

Met yoga gebruik je verschillende ademgebieden zoals de buik, flanken en de borst. Een diepe buikadem helpt je systeem te ontspannen. Een gezonde buikadem kan belemmerd worden door een middenrif wat onvoldoende beweegt. Gevoelens van stress kunnen dit veroorzaken.

Vaak merk je dit wanneer je adem wat gejaagder en hoger aanvoelt rondom het borstgebied. Herkenbaar? Iedereen heeft hier weleens last van ook bij minimale stress.

Het middenrif kun je zien als een soort koepel, een spierplaat, die de borstholte van de buikholte scheidt. Wanneer je inademt wordt de koepel als het ware vlakker, beweegt omlaag. Uitademend veert de koepel weer omhoog.

Deze week ligt de focus op het vrijmaken van spanning rondom het middenrif. Centraal staan de flankadem en het tillen van de ribben waarmee je de tussenribspieren traint. Het bereik van het middenrif wordt hiermee vergroot wat een diepere buikadem mogelijk maakt.

Doe je mee?
Na de les is er gelegenheid tot vragen stellen in de chat.Ben je nog geen FitGirl-lid maar wil je wel graag meedoen met de live les(sen)?