Blog

Waarom hebben we altijd trek?

Waarom hebben we altijd trek? Hoe komt het toch dat je altijd trek hebt? Waarom voel je je zo kort verzadigd? En hoe kom je er vanaf? De antwoorden zijn eenvoudiger dan we dachten. Honger hebben is niet altijd het gevolg van een lege maag. Het is vooral datgene wat erin zit dat er toe doet. Vooral het hebben van een slecht eetpatroon en het daardoor je lichaam onvoldoende voeden met gezonde en pure voeding, is een oorzaak waarom je het gevoel hebt dat je continue wilt eten.

Eet meer fruit en groente

Fruit en groente zijn allebei super belangrijk om niet alleen goed en gezond te eten, maar vooral ook om dat hongergevoel tegen te gaan. Groente en fruit zitten namelijk bomvol vitaminen, mineralen en vezels. En vooral die vezels zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel in balans blijft en dat je minder trek hebt.

Heb je dorst of heb je honger?

Veel mensen drinken te weinig. En te weinig vocht in je lichaam geeft een signaal dat heel erg lijkt op honger. Dus in plaats van te eten is het in veel gevallen al voldoende om water te drinken. Zo wordt ook wel vaak geadviseerd om een glas water te drinken voordat je gaat eten. Dit neemt een deel van de honger weg. Koffie echter, onttrekt ook juist vocht aan je lichaam als je er té veel van drinkt. Het is dus echt niet hetzelfde als water drinken!

Onverteerbaar

De moderne en bewerkte voeding die wij tot ons nemen is ook vaak voedsel dat ons lichaam niet volledig verteerd. Er blijft dus onverteerd eten achter in ons spijsverteringssysteem waardoor de essentiële voedingsstoffen niet of nauwelijks in ons lichaam worden opgenomen. En wij blijven achter met een chronisch hongergevoel. Eet dus gezond en gevarieerd en wees lief voor jouw lijf. Je hebt er maar één!

Voldoende slaap

Wanneer je te weinig slaapt, verstoor je de stofwisseling en de balans tussen de hormonen greline en leptine. Greline zorgt er voor dat je zin krijgt in eten en leptine waarschuwt je dat je genoeg hebt gegeten. Door slaaptekort krijg je meer greline en minder leptine en neemt je eetlust dus toe, terwijl je spijsvertering niet optimaal werkt.