Fitgirl.nl

Top 10 healthy, happy en fit boeken

Sla je een vrouwenblad of een tijdschrift over gezondheid open, dan heb je het niet kunnen missen: gezond eten, superfoods, mindfulness… Dit betekent ook een jaar vol mooie, inspirerende boeken op het gebied van voeding, mindset en gezond leven. Hoe meer, hoe beter wat ons betreft als het gaat om gezondheid en welzijn. Onze healthy, happy en fit top 10 boeken van het afgelopen jaar:

echt radmilo

Echt Radmilo

Echt Radmilo, het al eerder besproken boek van personal trainer en sportschoolhouder Radmilo Soda, die je vast kent als de bevlogen coach van het RTL-programma Obese, waarin hij mensen met obesitas begeleidde naar een gezond gewicht. Echt Radmilo is nadrukkelijk geen dieetboek, maar een totaalpakket voor iedereen die bewust met zijn lijf, gezondheid en welzijn wil omgaan. Geen ingewikkelde theorieën, maar praktische informatie, persoonlijke adviezen en haalbare oplossingen waarmee je je lifestyle kunt veranderen, zodat je je fitter en gelukkiger voelt.

Bestel Echt Radmilo.

Lekker en Simpel

Naast lekker en gezond eten zijn we ook steeds vaker op zoek naar makkelijk en snel. Bij Lekker en simpel begrijpen ze dat je wél trek hebt in lekker eten maar soms even geen zin hebt om uren in de keuken te staan. In het Lekker en simpel kookboek vind je 100 recepten met een bereidingstijd vanaf een kwartier tot maximaal driekwartier. Lekker en simpel!
Bestel Lekker en Simpel.

Powerfood

Haar opa was de eerste biologische boer in Friesland en haar oma wist alles over kruiden. Zij staan dan ook aan de basis van Rens Kroes haar liefde voor gezonde voeding.De liefde voor haar vak heeft ze van haar moeder, tevens voedingsdeskundige. Ondertussen runt Rens haar eigen foodcoaching-praktijk en heeft ze het kookboek Powerfood uitgebracht. Als je fanatiekeling bent op Instagram heb je Powerfood vast en zeker voorbij zien komen. Rens deelt haar favoriete recepten met verantwoorde ingrediënten voor een happy en healthy lifestyle: gezond eten én genieten.

Bestel Powerfood.

Chicks Love Food

Twee vriendinnen die beide journalistiek studeerden en erachter kwamen dat ze een gezamenlijke passie delen: eten! Wie hun blog volgt kan het niet gemist hebben; begin september hebben ze een kookboek uitgebracht. En niet zomaar een kookboek; het staat vol spannende, lekkere en vooral makkelijke 5 or less-recepten. Recepten met maar vijf ingrediënten dus, onderverdeeld in ontbijt, lunch, diner en snacks.
Bestel ChicksLoveFood.

Het Runner’s World Kookboek

Hét kookboek voor runners met voor ieder wat wils. De recepten hebben duidelijke kenmerken: Vegetarisch, Veganistisch, Glutenvrij, Pre-run, Herstel, Caloriearm en Snel. Je bladert dus gemakkelijk naar het recept die je nodig hebt. De 150 recepten zijn afkomstig van voedingsdeskundigen, hardlopers en chef koks. Een interessante mix! De recepten zijn stuk voor stuk duidelijk omschreven en makkelijk om te maken.

Bestel Het Runner’s World Kookboek.

Gewoon wat een studentje ’s avonds eet

Hou je eigenlijk niet zo van koken of heb je als student te weinig tijd of discipline om uren in de keuken te staan? Dan is dit kookboek misschien wat voor jou. Een receptenboek met de simpele en lekkere recepten van Leonie ter Veld, enthousiast foodblogger én student.
Bestel Gewoon wat een studentje ’s avonds eet.

De mooie voedselmachine

Zorg goed voor je darmen. Dat is de boodschap van dit leerzame, makkelijk te lezen boek. Het boek informeert op een luchtige en grappige manier over de spijsvertering door de feiten en fabels op een rijtje te zetten. De recente wetenschappelijke inzichten worden afgewisseld door vrolijke grapjes.

Bestel De mooie voedselmachine.

De moed van imperfectie

Dit boek gaat over de levenslange reis van van ‘Wat zullen anderen wel niet denken?’ naar ‘Ik ben goed genoeg’. Brené Brown moedigt de lezer aan om stress als leefstijl los te laten, perfectionisme te laten varen, creativiteit de ruimte te geven en te vertrouwen op intuïtie.

Bestel De moed van imperfectie.

Back to Basics

Een prachtig boek van Sascha de Boer en Jaco-Jan Boersma. De passie voor voeding en fotografie druipt er vanaf! Sacha de Boer maakte een einde aan haar carierre bij het NOS journaal om haar passie fotografie na te streven. Samen met chefkok Jacob-Jan Boersma is Back to Basic tot stand gekomen. Zij zoekt naar gerechten voor ieder moment, hij ontwikkelt eenvoudige recepten met deze ingrediënten en zij fotografeert de prachtige gerechten. Het resultaat is verbluffend! De titel zegt het al. Ga terug naar de basis, gebruik “gewone” superfoods zoals groente, noten, vette vis, bessen, kruiden & specerijen, granen en chocolade. Geniet van echte smaak en super gezond eten!

Bestel Back to Basics.

Plenty More

Na de populaire bestseller Plenty is het afgelopen jaar Plenty More van Yotam Ottolenghi verschenen.
Beide boeken staan vol met uiteenlopende vegetarische gerechten. De gerechten zijn gerangschikt naar bereidingsmethode,
van gebakken en gegrild tot rauw en samen met de kleurrijke foto’s en spannende combinaties maakt dat Plenty More
tot een onmisbaar boek voor in elke (vegetarische) keuken!


Bestel Plenty More.