Fitgirl.nl

Gezonder leven begint vandaag. Niet morgen.

Ik begin morgen. Of nee, na het weekend. Je hebt ongetwijfeld een beeld van gezonder leven. Je ontbijt met een vers sapje en zelfgemaakte granola, gaat fluitend naar de sportschool, traint hard, zit niet te veel achter het beeldscherm, kookt ’s avonds een uitgebalanceerde maaltijd zonder pakjes en zakjes, en ontspant daarna met meditatie of yoga. Prachtig plaatje. Maar wanneer maak je deze fantasie werkelijkheid?

Het beste moment is nu

Gezonder leven staat hoog op de prioriteitenlijst van veel vrouwen. Toch stellen velen het uit. ‘Vrijdag heb ik een feestje waar bitterballen en wijn op tafel komen, dus ik begin daarna wel.’ Of: ‘Volgende week ga ik met collega’s uit eten. Dan kan ik beter achteraf van start gaan.’ Tja, er zijn genoeg redenen om gezonder leven op de lange baan te schuiven. Elke week is er wel iets dat je als excuus kunt aanvoeren. Van uitstel komt afstel, en voor je het weet ben je maanden verder zonder enige verandering. Zonde. Het beste moment om te beginnen met gezonder leven is altijd NU.

Actie!

Misschien ken je de quote ‘To begin begin’. En zo makkelijk is het: om te beginnen moet je gewoon van start gaan. Gewoon doen. Niet later, maar nu. Je kunt heel simpel vanaf dit moment, terwijl je dit leest, gezonder gaan leven. Schrijf op wat je doel is en bedenk hoe je dit stapsgewijs kunt bereiken. Wees realistisch, zodat je trots kunt zijn op elk stapje voorwaarts en niet afhaakt omdat je de lat veel te hoog hebt gelegd. Zoek een vriendin die net zo gemotiveerd is als jij en ga samen sporten. Pep elkaar op als het iets minder gaat. Trek elkaar van de bank als een van beiden moe en futloos is. Zoek lekkere, verantwoorde recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor. En laat je vooral niet uit het veld slaan als het even niet lukt. Pak de draad weer op en zet door. Winners are not people who never fail, but people who never quit.

Nieuw_calltoaction1