Fitgirl.nl

Gezond kerstdiner? Zo doe je dat.

Bijna kerst! Dat betekent gezellige dagen met familie en vrienden, lekker dineren, bijpraten en borrelen. Maar hoe voorkom je dat je na twee dagen helemaal stuffed zit en je jeans maar met moeite dicht krijgt? Door smaakvol en gezond te eten natuurlijk. Hoe je dat tijdens de kerstdagen kunt doen lees je in dit artikel.

Geniet met mate

Of je nu zelf mensen over de vloer krijgt of bij familie of vrienden langs gaat, met kerst wordt vaak de hele dag door gegeten: koffie met gebak of kerststol, wijn met toastjes, nootjes of andere borrelhapjes, een meergangendiner met achteraf een grand dessert. Natuurlijk is het allereerst belangrijk dat van je dit lekkers geniet. Maar wil je voorkomen dat je te vol zit en meer calorieën en ongezonde voeding binnenkrijgt dan goed voor je is, houd dan de volgende dingen in je achterhoofd:

  • Eet niet alles wat je wordt voorgezet. Kies bewust en neem alleen de dingen die je écht heel lekker vindt. Bijvoorbeeld wel cashewnoten of een toastje met Franse kaas bij de borrel, maar geen taartje bij de koffie. Wel die heerlijke soep vooraf, maar niet die dot slagroom om je toetje.
  • Eet rustig en geniet. Kauw langzaam en probeer de smaken écht te ervaren. Je zult merken dat je zo veel bewuster en minder eet.
  • Stop als je vol zit. Een te volle maag voelt onaangenaam. Bovendien laat je lichaam je niet voor niets weten dat het genoeg is geweest. Ben je verzadigd, neem dan geen eten meer, ook niet als je moeder aandringt dat je die chocolademousse toch écht moet proberen.

Lekkere, gezonde gerechten

Kook je zelf, dan kun je uiteraard zelf bepalen wat er op tafel komt. Kies vooraf bijvoorbeeld voor een kleurrijke healthy soep, zoals pompoen-venkelsoep of broccoli-courgettesoep. Ideeën voor een smaakvolle, magere main course: tonijnsteak met mangosalsa, frietjes van zoete aardappel en een frisse groene salade met veel verse kruiden. Een heerlijk nagerecht? Ons succesrecept: de snelle bosbessensorbet.

Baseativa FitGirl