Fitgirl.nl

Eten voor en na je training (2)

Al eerder las je hier op FitGirl wat je het beste voor en na je training eet. In dat artikel lag de focus op trainen in de ochtend en het eten eromheen.

Wat nu als je meestal in de avond traint?

Heb je binnen een uur na je werk je training gepland, neem dan voor de training iets kleins en na de training je hoofdmaaltijd in een wat kleinere hoeveelheid. Hou er rekening mee dat je al iets kleins gegeten hebt voor het sporten.

Suggesties van kleine snacks die je voor de training kunt nemen zijn een banaan, een haverreep, een handje noten, rijstwafel met pindakaas of gedroogd fruit. Kies na de training voor een combinatie van langzame koolhydraten om energie aan te vullen in combinatie met een portie eiwitten voor spierherstel. Ideeën zijn gerechten met zoete aardappel of een zelfgemaakte burger.

Wanneer is het aan te raden om te eten tijdens het sporten?

In de meeste gevallen is het niet nodig om tijdens het sporten te eten. Na ongeveer een uur tot anderhalf uur intensief sporten raakt je glycogeen voorraad (energie) op en vraagt je lichaam om snelle koolhydraten. Mocht je zo lang trainen omdat je bijvoorbeeld voor een halve of hele marathon traint dan kun je kiezen voor een sportdrankje, sportgelletjes of een stukje banaan (snelle koolhydraten).

Wat kun je beter vermijden?

Ondanks dat je echt voor jezelf moet uittesten wat werkt, zijn vet voedsel en vlees meestal niet zo’n goed idee voor het sporten. Dit is lastig verteerbaar waardoor je daar echt last van kunt krijgen. Ook bruin brood kan zorgen voor darmklachten door de vele vezels. Kies daarvoor in de plaats voor gezonde koolhydraat- en eiwitproducten.

Foto www.Bodyhoop.nl

Over de Gastauteur

Jessica, een 28-jarige girl uit Amsterdam, schrijft op Eat.Run.Love over haar passie: food & sport.

Onder andere recepten, hotspots, kookboeken, tips, sportswear & gear en haar trainingsdagboeken verschijnen online.